• Guvernul francez a obținut de la marea distribuție, care dispune și de pompe de carburant, vânzarea acestuia la prețul de cost, însemnând cu 0 profit.
  • Măsura este complementară cecului de 100€ acordat de stat, care va fi acordat în primăvara anului viitor gospodăriilor cu venituri mici.
  • Site-ul oficial prix-carburants.gouv.fr va fi consolidat pentru că operațiunile de preț de cost ale mărcilor să fie mai accesibile.

Guvernul francez a obținut de la marea distribuție, care dispune și de pompe de carburant, vânzarea acestuia la prețul de cost, fară nici o marjă de profit. Inițial, executivul a cerut vânzarea în pierdere, pentru a amortiza creșterea preturilor, însă nimeni nu a răspuns acestui apel.

Executivul francez a anunțat, așadar „aproape 120.000 de operațiuni” la preț de cost „în 4000 de stații” până la sfârșitul anului. Acest sistem se adaugă celui al rețelei Totalenergies, în 3.400 de stații, care plafonează prețul pe litru la 1,99 euro.

Nivelul exact al reducerilor acordate la pompă nu a fost specificat și va depinde de fiecare distribuitor.

Recomandări

MACRON: EUROPA POATE MURI
PREMIERĂ MONDIALĂ ÎN AVIAȚIE
ROMÂNII SE LASĂ PĂCĂLIȚI
COP 29 VA FI DESPRE PACE
TU CE VIN BEI LA MASAS FESTIVĂ?
DEZASTRU ÎN BRAZILIA DIN CAUZA PLOILOR

Măsura este complementară cecului de 100€ acordat de stat, care va fi acordat în primăvara anului viitor gospodăriilor cu venituri mici, care au nevoie de mașină pentru a merge la muncă.

Guvernul francez va studia supraveghea formarea prețurilor la carburanți

În ceea ce privește marjele, guvernul vă lansa o misiune efectuată de Inspectoratul General de Finanțe și Inspectoratul General pentru Mediu și Dezvoltare Durabilă pentru a studia formarea prețurilor la combustibili în lanțul de la producător la distribuitor, în special a marjelor nete. Rezultatele vor fi cunoscute în decembrie, momentul în care guvernul a ales să facă bilanțul sectorului.

În sfârșit, site-ul oficial prix-carburants.gouv.fr va fi consolidat pentru că operațiunile de preț de cost ale mărcilor să fie mai accesibile.

Guvernul a estimat că „prim-ministrul a mutat liniile, făcând presiuni asupra profesioniștilor”, în cadrul unui briefing telefonic după întâlnire.

„Este fără precedent atât din punct de vedere al intensității, cât și al duratei” eforturilor depuse. Aceste angajamente „depășesc cu mult ceea ce am sperat”, afirmă executivul. ”Nu am văzut niciodată o mobilizare de o asemenea amploare”, a mai adăugat acesta.

Citește și: