• Formarea unui nou „supercontinent” ar putea distruge rasa umană și toate celelalte mamifere în 250 de milioane de ani.
  • Oamenii de știință de la Universitatea Bristol din Regatul Unit au prezis cum se vor intensifica extremele climatice după fuziunea continentelor lumii.
  • Căldura extremă ar crea un mediu fără hrană sau surse de apă pentru mamifere.

Formarea unui nou „supercontinent” ar putea distruge rasa umană și toate celelalte mamifere în 250 de milioane de ani, au prezis cercetătorii, conform CNN.

Oamenii de știință de la Universitatea Bristol din Regatul Unit au prezis cum se vor intensifica extremele climatice după fuziunea continentelor lumii pentru a forma un supercontinent, numit Pangea Ultima, în aproximativ 250 de milioane de ani.

Ei au descoperit că ar fi extrem de cald, uscat și practic de nelocuit pentru oameni și mamifere, care nu au fost dezvoltate pentru a face față expunerii prelungite la căldură excesivă.

Recomandări

SECRETUL BANILOR E LA ZUCKERBERG
FRANȚA, CHEMATĂ LA PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
CE AJUTOR PRIMEȘTE PUTIN DIN IRAN?
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

Temperaturile extreme vor ajunge și la 70 de grade Celsius

„Temperaturile răspândite între 40 și 50 de grade Celsius (104 și 122 de grade Fahrenheit) și extreme zilnice chiar mai mari, agravate de niveluri ridicate de umiditate, ne-ar pecetlui în cele din urmă soarta. Oamenii – împreună cu multe alte specii – ar fi eradicați din cauza incapacității lor de a-și regla temperature internă prin transpirație, răcindu-și corpurile”, a spus Alexander Farnsworth, asociat principal de cercetare la Universitatea din Bristol și autor principal al lucrării, într-un comunicat.

Căldura crescută ar crea un mediu fără hrană sau surse de apă pentru mamifere”, a mai spus Farnsworth

Schimbările climatice sunt pe cale să transforme viața pe Pământ, miliarde de oameni și alte specii urmând să ajungă în puncte în care nu se mai pot adapta decât dacă încălzirea globală este încetinită dramatic, potrivit unui raport major susținut de ONU, publicat anul trecut.

Ultima extincție în masă a avut loc acum aproximativ 66 de milioane de ani, când un asteroid s-a izbit de Pământ și a ucis dinozaurii și majoritatea vieții de pe planetă.

Citește și: