• WGA a emis un comunicat prin care a anunțat că s-a votat în unanimitate încheierea grevei.
  • Cei 11.500 de membri urmează să voteze dacă acceptă înțelegerea pe 3 ani. Deal-ul include creșterea salariilor și protecții împotriva inteligenței artificiale.
  • Greva actorilor continuă. Actorii cer și ei salarii mai mari și asigurări pentru sănătate.

Greva scenariștilor s-a încheiat. Writers Guild of America a anunțat printr-un comunicat ca ajuns la un acord cu studio-urile. Astfel, după 5 luni de grevă care a costat economia americană 5 miliarde de dolari, conform ultimelor estimări, scenariștii revin la treabă, scrie BBC.

Writers Guild of America a emis un comunicat prin care a dezvăluit că liderii uniunii au votat în unanimitate să înceteze greva. Următorul pas este ca cei 11.500 de membri să voteze dacă sunt de acord cu înțelegerea pe trei ani parafată între WGA și Alliance of Motion Picture and Television Producers.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Așadar, pentru moment, scenariștii se întorc la muncă chiar de astăzi, însă lucrurile se pot schimba dacă înțelegerea nu primește un vot pozitiv. Înțelegerea a fost agreată după ce s-a stabilit o creștere a salariilor pentru scenariști, precum și contribuții pentru sănătate și pensie.

De asemenea, folosirea inteligenței artificiale este și ea menționată și va fi restricționată. Încheierea grevei înseamnă că anumite show-uri precum Billions, Handsmaids Tale sau The Last of Us pot să reîntre în faza de producție.

Începută mai târziu decât greva scenariștilor, cea a actorilor este în continuare în toi. La fel ca scenariștii, actorii cer salarii mai mari, condiții de muncă îmbunătățite și asigurări pentru sănătate și pensie.

De asemenea, actorii vor să fie stabilite limite pentru folosirea inteligenței artificiale în viitoarele producții, fie că este vorba despre show-uri TV sau filme. Încetarea grevei scenariștilor este considerată o piatră de temelie importantă și pentru rezolvarea grevei actorilor.

Citește și: