• Comisia Europeană l-a îndemnat pe Musk să respecte legile blocului privind combaterea dezinformării.
  • Comisia Europeană a publicat un studiu privind șase platforme online din Polonia, Slovacia și Spania, care a arătat că Twitter are cea mai mare prevalență a dezinformării.
  • Comisia Europeană.: Twitter are cel mai mare număr de actori de dezinformare.

Vera Jourova, vicepreședinte al Comisiei Europene a declarat că rețeaua de socializare X, cunoscută anterior sub numele de Twitter, este cea mai mare sursă de știri false și l-a îndemnat pe proprietarul Elon Musk să respecte legile blocului care vizează combaterea dezinformării, scrie AP.

„Domnul Musk știe că nu scapă de răspundere dacă părăsește codul de practică. Pentru că acum avem Legea privind serviciile digitale aplicată în totalitate. Vom aplica acest lucru. Avem unitatea noastră, cred, foarte bine echipată, care va monitoriza și supraveghea ceea ce fac platformele. Și cum Twitter a fost desemnat ca o platformă online foarte mare, desigur, există obligații impuse de legea dură. Așadar, mesajul meu pentru Twitter este că trebuie să vă conformați legislației stricte și că vom urmări ceea ce faceți”.

„Twitter are cea mai mare prevalență a dezinformării”

Comisia Europeană a publicat un studiu privind șase platforme online din Polonia, Slovacia și Spania, care a arătat că Twitter are cea mai mare prevalență a dezinformării și cel mai mare număr de actori de dezinformare.

Recomandări

POPULARITATEA AMERICII ESTE ÎN DECLIN
TRIMITEM PATRIOT UCRAINEI?
SE RĂCEȘTE VREMEA
NOI IPAD-URI DE LA APPLE
CAMILLA ÎNDEAMNĂ COPIII LA CITIT
PRINȚUL HARRY MERGE ÎN UK

„X, fostul Twitter, care nu mai este sub cod, este platforma cu cel mai mare raport de postări de dezinformare sau de dezinformare. Proiectul pilot a arătat, de asemenea, că s-a constatat că actorii care dezinformează au semnificativ mai mulți urmăritori decât omologii lor care nu dezinformează și tind să se fi alăturat platformei mai recent decât utilizatorii care nu dezinformează”, a declarat Vera Jourova, vicepreședinte al Comisiei Europene.

Citește și