• Dezastrul din districtul Hamdaniya din nord-estul guvernoratului Ninive a fost declanșat de artificii, lumânări și alte materiale folosite în timpul sărbătorii nunții, a declarat Apărarea Civilă Irakiană.
  • Peste 113 persoane au murit și cel puțin 150 sunt rănite în urma incendiului, în provincia irakiană Ninive.
  • Incendiul a distrus o sală mare de evenimente din regiunea nord-estică după ce au fost aprinse artificii.

UPDATE – Cauza incendiului provine de la artificii

Dezastrul din districtul Hamdaniya din nord-estul guvernoratului Ninive a fost declanșat de artificii, lumânări și alte materiale folosite în timpul sărbătorii nunții, a declarat Apărarea Civilă Irakiană.

Guvernatorul Ninivei, Najm Al-Jubouri, a declarat pentru agenția de presă de stat irakiană INA că răniții au fost transferați la spitale din Ninive și regiunea Kurdistan.

„Nu există încă un număr final al celor decedați și răniți”, a spus Al-Jubouri, potrivit INA.

Recomandări

ROMÂNIA VA EVALUA COMPETENȚELE DE CITIRE
A.I.-UL DUPĂ MOARTE DEVINE AFACERE
SUNTEM ÎN TOPUL DESTINAȚIILOR
INUNDAȚIILE FAC RAVAGII ÎN AFGANISTAN
ELEVII ROMÂNI MERG ÎN ITALIA
NADAL PIERDE LA ROMA

UPDATE – Cuplul căsătorit a murit în incendiu

Cei doi proaspăt căsătoriți și-au pierdut viața în incendiu, potrivit lui Ahmed Dubardani, șeful adjunct al Direcției de Sănătate din Ninive.

Adresându-se reporterilor la o conferință de presă, el a adăugat că cel puțin 50 de persoane se aflau în stare critică, jumătate având arsuri.

„Majoritatea răniților au fost arși complet. Și alții au arsuri pe 50 sau 60% din suprafața corpului. Acest lucru nu este deloc bun”, a spus el.

Știre inițială

Peste 100 de persoane au murit și cel puțin 150 sunt rănite în urma unui incendiu izbucnit la o nuntă în provincia irakiană Ninive, scrie Sky News.

Incendiul a distrus o sală mare de evenimente din regiunea nord-estică după ce au fost aprinse artificii în timpul sărbătorii, a declarat apărarea civilă locală, potrivit presei de stat.

Hasan al-Allaq, viceguvernator al provinciei Ninive, a declarat că 113 persoane au fost confirmate ca fiind moarte, iar mass-media de stat a anunțat că bilanțul victimelor este de cel puțin 100 de morți și 150 de răniți.

Sute de persoane erau prezente la momentul incidentului

Potrivit martorilor oculari, clădirea ar fi luat foc în jurul orei 11 noaptea, ora locală și că sute de persoane erau prezente în momentul incidentului.

În înregistrările video de la locul incidentului, se poate observa cum pompierii se urcă pe dărâmăturile carbonizate ale clădirii, în căutarea supraviețuitorilor.

Clădirea era construită din materiale de construcție extrem de inflamabile, ceea ce a condus la prăbușirea rapidă a acesteia.

Trei ambulanțe au sosit la fața locului

Autoritățile federale irakiene și cele din regiunea semi-autonomă Kurdistan din Irak au trimis ambulanțe și echipe medicale la locul incidentului, potrivit declarațiilor oficiale.

Incendiul a avut loc în în zona Hamdaniya din provincia Ninive, în apropierea orașului Mosul, situată la aproximativ 320 de kilometri de capitala Bagdad.

„Se depun toate eforturile pentru a le oferi ajutor celor afectați de nefericitul accident”, a declarat Saif al-Badr, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății din Irak.

Citește și