• Unul dintre cei mai importanți șefi de securitate ai Rusiei a lansat un avertisment sumbru cu privire la invazia țării în Ucraina, afirmând că aceasta nu și-a folosit încă „întregul arsenal de arme”.
  • Declarația sa enigmatică a însemnat probabil că Rusia ar putea folosi arme mai letale în Ucraina.
  • Comentariile sale vin în contextul în care orașul portuar ucrainean Herson a fost eliberat ieri, 12 noiembrie, de sub controlul rusesc.

Unul dintre cei mai importanți șefi de securitate ai Rusiei a lansat un avertisment sumbru cu privire la invazia țării în Ucraina, afirmând că aceasta nu și-a folosit încă „întregul arsenal de arme”. Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, a făcut acest avertisment sumbru sâmbătă, când a adăugat că Rusia urmărește să creeze o nouă ordine mondială.

Dar comentariile sale, împărtășite pe pagina sa de Telegram, despre armament au fost cele care au atras atenția, declarația sa enigmatică a însemnat probabil că Rusia ar putea folosi arme mai letale în Ucraina.

„Din motive care sunt evidente pentru toți oamenii de bun simț, Rusia nu și-a folosit încă întregul arsenal de arme. Și nici nu a lovit toate țintele inamice posibile în localități. Totul la timpul său”, a declarat el, potrivit agenției ruse de presă Tass. Iar Medvedev, care a fost și președinte al Rusiei între 2008 și 2012 și prim-ministru al Rusiei între 2012 și 2020, a declarat că Rusia își propune să „recupereze pământul rusesc”.

Recomandări

LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS

„Aș dori să reiterez că Rusia este cea care își protejează cetățenii. Și că această țară este cea care a retrocedat și a retrocedat deja pământurile rusești, nu invers. Și va continua să își returneze pământurile”, a scris el. „Este Rusia, și nu Statele Unite sau Marea Britanie sau sumbrul Kiev, cea care construiește o viitoare ordine mondială”, iar „o astfel de ordine mondială egală va fi construită. Rusia luptă singură împotriva NATO și a Occidentului, așa că a face orice paralelă cu trecutul este fie incorectă, fie convențională”, a adăugat el.

Comentariile sale vin în contextul în care orașul portuar ucrainean Herson a fost eliberat ieri, 12 noiembrie, de sub controlul rusesc. Un soldat pe nume Serhii a ajutat la eliberarea orașului și a declarat pentru Sky News: „Pentru noi, acest lucru înseamnă că victoria este foarte aproape. Suntem învingători. Am simțit și simțim deja acest gust al victoriei. Suntem de neoprit. Moralul și starea lor psihologică este foarte scăzută. Calitatea lor este foarte scăzută. Am înțeles că trupele lor mobilizate au fost aici”.