• Cîțu, Voiculescu și Mihăilă ar fi comandat peste 52 de milioane de doze de vaccin anti-Covid, deși exista stoc.
  • Prejudiciul calculat de procurori depășește un miliard de euro.
  • Guvernul condus de Cîțu a efectuat achiziții de vaccinuri în valoare de un miliard de euro, fără justificare, afirmă procurorii.

Îi va fi sau nu ridicată imunitatea….Comisia juridică din Senat trebuie să decidă până miercuri dacă îl scapă sau nu pe Florin Cîțu. Îți aduc aminte că DNA are un dosar de 27 de volume pentru începerea urmăririi penale a fostului premier și cere aviz de la președintele Klaus Iohannis pentru anchetarea foștilor miniștri ai Sănătății – Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă. Cei trei ar fi comandat peste 52 de milioane de doze, deşi România avea suficiente ca să imunizeze întreaga populaţie.

Procurorii anticorupție susțin că dețin dovezi împotriva a patru foști demnitari care ar fi efectuat achiziții inutile de peste 50 de milioane de doze de vaccin, cheltuind un miliard de euro. DNA afirmă că această achiziție a avut loc în timpul mandatului lui Florin Cîțu ca prim-ministru, iar Ministerul Sănătății era condus de Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă. Pentru a începe ancheta împotriva lor, este necesară ridicarea imunității. Dosarul mai implică și numele lui Nelu Tătăru, precum și fostul secretar de stat Andrei Baciu.

Guvernul lui Cîțu a efectuat achiziții de vaccinuri în valoare de un miliard de euro

Procurorii afirmă că Guvernul condus de Cîțu a efectuat achiziții de vaccinuri în valoare de un miliard de euro, fără justificare, în ciuda faptului că România avea deja pe stoc doze suficiente pentru a vaccina peste 23 de milioane de adulți – adică de două ori mai mult decât numărul declarat eligibil pentru vaccinare. DNA a solicitat aprobarea Senatului pentru a iniția o anchetă asupra fostului premier Florin Cîțu, actual senator.

Recomandări

MESAJUL LUI IOHANNIS DE ZIUA EUROPEI
HAOS ÎN ADMINISTRAȚIA PUBLICĂ DIN ROMÂNIA
AVERTISMENTUL UNUI CERCETĂTOR DESPRE A.I.
MAI ESTE EUROPA IUBITĂ?
CIOLACU DĂ VINA PE CÎȚU
LUIS RUBIALES VA FI JUDECAT

Citește și