• În Anglia nu vor fi noi restricții pentru Anul Nou.
  • Medicii sunt îngrijorați de faptul că restricțiile impuse în prezent nu ajută la prevenirea răspândirii virusului.
  • Cei care dețin pub-uri se așteptau să fie impuse restricții mai dure în această perioadă.

Medicii din Anglia se tem că restricțiile nu sunt suficiente. Guvernul din Anglia a anuțat că nu vor fi introduse noi restricții înainte de Anul Nou, fapt ce îi îngrijorează pe medicii din Regat. Aceștia se tem că măsurile actuale sunt insuficiente, iar varianta Omicron devine dominantă.

„Așa că, în mod logic, este normal să actualizăm ghidul privind EPI (protecția personalului medical), deoarece știm că COVID se transmite prin aer și să oferim o protecție mai bună personalului pentru a reduce rata de îmbolnăvire a personalului”, declară David Nicholl, specialist.

Chiar dacă cifrele oficiale au arătat că pe data de 27 decembrie au fost înregistrate peste 98.000 de cazuri noi de infectării, iar în ziua de Crăciun cu peste 70% mai multe internări față de săptămâna anterioară, autoritățile consideră că decizia de a nu suplimenta restricțiile este una corectă.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

„Este o veste excelentă pentru țară. Este o veste excelentă pentru industria ospitalității că oamenii pot ieși și se pot bucura de Anul Nou”, transmite politicianul Andrew Bridgen.

Decizia i-a luat prin surprindere pe proprietarii de pub-uri. Aceștia se așteptau la restricții suplimentare, mai ales în această perioadă.

„Ne așteptam la restricții, deoarece modul în care guvernul a vorbit, știți, la televizor a speriat pe toată lumea și modul în care au vorbit despre cum Omicron va afecta lumea. În Londra ne așteptam la (restricții) și totuși, dintr-o dată am văzut că nu există restricții”, spune Susie Pacheco.