Documentele nu stăteau în stradă, spune Biden

United States President Joe Biden makes remarks at a memorial service for former US Secretary of Defense Ashton Baldwin Carter in the Washington National Cathedral in Washington, DC on Thursday, January 12, 2023. Credit: Chris Kleponis / Pool via CNP

La finalul discursului de joi privind starea economiei SUA, Joe Biden a fost întrebat despre documentele guvernului SUA cu informații secrete, găsite în garajul casei lui.

Potrivit BBC, un jurnalist a întrebat: „Material secret, lângă Corvette-ul dvs – ce-a fost în capul dvs? ”.

Președintele SUA a spus că documentele erau într-un garaj încuiat, „nu afară pe stradă” . „Oamenii știu că iau în serios materialul secret” , a afirmat Biden.

El a spus că cooperează pe deplin cu ancheta și că documente descoperite în locuința sa vor fi înmânate Departamentului de Justiție.

Avocatul meu a analizat și alte locuri unde documente din perioada când eram vicepreședinte erau depozitate și au terminat analiza azi-noapte” , a spus președintele.

„Au găsit un număr mic de documente cu marcajul «secret» în locuri de depozitare și dulapuri cu dosare din casa mea și în biblioteca mea personală. Asta a fost făcută în cazul Centrului Biden – Penn. Departamentul Justiției a fost imediat înștiințat. Iar avocații au aranjat ca Departamentul Justiției să intre în posesia documentelor”.

„Așa că, veți vedea, vom vedea cum totul iese la iveală, sunt sigur” , a precizat Biden.

Discursul lui Joe Biden a fost scurt, relatează BBC. El a lăudat reușitele administrației sale și a spus despre ultimele cifre privind inflația SUA că sunt „vești bune” pentru economie.

Exit mobile version