• Doi bărbați ce lucrează în Marina SUA au fost dați dispăruți în timp ce se aflau în Somalia.
  • Aceștia au dispărut atunci când unul dintre ei a căzut în apă, iar celălalt a sărit pentru a-și salva colegul.
  • SUA dețin o bază militară în Somalia.

Doi marinari ai Marinei SUA au fost dați dispăruți în timp ce efectuau operațiuni joi în largul coastei Somaliei, potrivit Comandamentului Central al SUA, conform CNN.

Operațiunile de căutare și salvare sunt în desfășurare pentru a localiza marinarii, a declarat Comandamentul Central într-un comunicat de vineri. Cei doi marinari se urcau pe o navă când unul a căzut în apă din cauza umflăturilor de 2 metri, iar al doilea a sărit după ei conform protocolului, a declarat un oficial american.

Oficialul a explicat că, dacă cineva cade în timpul unei operațiuni de îmbarcare, se presupune că este incapabil sau are o urgență de sănătate, iar un coechipier ar trebui să sară pentru a-l salva.Comandamentul Central nu a publicat informații despre ceea ce făceau marinarii când au dispărut, în afară de a spune că au fost „destașați înainte” în zona de operațiuni a Flotei a 5-a a Marinei SUA și că „sprijineau o mare varietate de misiuni”.

Recomandări

CA ÎNTRE PRIME DOAMNE
EFECTUL „SWIFT” BATE JOCURILE OLIMPICE
DE CE ROMÂNIA NU ARE EURO?
CE SĂRBĂTORESC ROMÂNII AZI
ASTRAZENECA RETRAGE VAXZEVRIA
PROTESTE LA EUROVISION

Nu este clar pe ce navă încercau să se îmbarce marinarii.

„Din respect pentru familiile afectate, nu vom publica mai multe informații în acest moment”, se arată în comunicatul de vineri. SUA mențin o mică prezență militară în Somalia, care se concentrează pe amenințarea grupării militante al-Shabaab , o organizație islamistă extremistă care a desfășurat atacuri împotriva guvernului somalez. SUA recunosc al-Shabaab ca organizație teroristă.

Pe lângă antrenarea forțelor somaleze, SUA s-au coordonat și cu guvernul somalez pentru a desfășura lovituri împotriva al-Shabaab . Potrivit Comandamentului SUA pentru Africa, „Al-Shabaab este cea mai mare și cea mai activă rețea al-Qaeda din lume și și-a dovedit atât voința, cât și capacitatea de a ataca forțele americane și de a amenința interesele de securitate ale SUA”.

Citește și