• Sosirea celor doi piloți ucraineni marchează prima călătorie a acestora în SUA.
  • Oficialii au declarat că prezența lor nu înseamnă că SUA a decis să trimită avioane de luptă ca parte a ajutorului său militar.
  • Programul își propune să îmbunătățească abilitățile piloților și să evalueze cât timp ar putea dura un program de pregătire adecvat.

Doi piloți ucraineni sunt în prezent în curs de evaluare în SUA pentru a pilota avioane de luptă americane, inclusiv F-16. Se crede că avioanele F-16 sunt avioanele pe care Ucraina le dorește cel mai mult pentru a riposta la invazia Rusiei în ceruri. președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat națiunilor occidentale că țara are nevoie de avioane pentru a lupta eficient în următoarea etapă a războiului.

La o bază militară din Tucson, Arizona, SUA pare să încerce să ofere o parte din ajutorul pe care îl doresc ucrainenii. Cei doi piloți sunt evaluați și li se evaluează abilitățile cu ajutorul unor simulatoare, potrivit a doi oficiali din Congres și a unui înalt oficial american.

Un oficial american din domeniul apărării a numit antrenamentul un eveniment de familiarizare”.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
MICROSOFT LANSEAZĂ A.I. REVOLUȚIONARĂ
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?

Programul își propune să îmbunătățească abilitățile piloților și să evalueze cât timp ar putea dura un program de pregătire adecvat. Oficialii au precizat că ucrainenii nu vor pilota o aeronavă reală – ci vor folosi un simulator care poate imita pilotarea diferitelor tipuri de aeronave.

Prezența piloților în țară nu înseamnă că există actualizări privind decizia SUA de a furniza avioane de luptă Ucrainei, au mai subliniat oficialii. Din moment ce nu am luat decizia de a furniza avioane F-16 și nici aliații și partenerii noștri nu au făcut-o, nu are sens să începem să îi antrenăm pe un sistem pe care s-ar putea să nu îl primească niciodată”, a declarat subsecretarul pentru apărare, Colin Kahl.

Kahl a prezis că țara ar avea nevoie de între 50 și 80 de F-16 pentru a reface actuala forță aeriană a Ucrainei, la un cost de 9,1 miliarde de lire sterline, în funcție de model și de numărul de avioane livrate.