• Serviciile de informații militare britanice au declarat miercuri că Rusia lansa atacuri cu drone împotriva Ucrainei din regiunea Briansk.
  • Aceasta se află la nord de Ucraina și este mai aproape de capitala Kiev decât alte locuri de lansare.
  • Guvernatorul din Briansk, Alexander Bogomaz, a declarat că ucrainenii au împușcat și ucis o persoană.

Forțele ruse luptă împotriva unui grup de sabotaj ucrainean care s-a infiltrat în regiunea Briansk, care se învecinează cu Ucraina, și a luat ostatici mai multe persoane, au declarat joi oficiali ruși, citați de agențiile de presă de stat.

Regiunile de frontieră ale Rusiei au fost din ce în ce mai instabile de când Moscova a trimis zeci de mii de soldați în Ucraina, în urmă cu un an, în ceea ce a numit operațiunea sa militară specială”, cu rapoarte de bombardamente și sabotaje sporadice.

Serviciul de securitate FSB a declarat joi, într-o declarație pentru agențiile de presă ruse, că forțele sale și armata încearcă să lichideze ceea ce a descris ca fiind un grup înarmat de naționaliști ucraineni” care a trecut granița.

Recomandări

CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC
IA MISS-UL LA 60 DE ANI
ROMÂNII NU MAI ALEG STRĂINĂTATEA
CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.

Guvernatorul din Briansk, Alexander Bogomaz, a declarat că ucrainenii au împușcat și ucis o persoană. Astăzi, un grup ucrainean de sabotaj și recunoaștere a pătruns în districtul Klimovsky, în satul Lubechanye”, a declarat Bogomaz pe canalul său Telegram.

Sabotorii au tras asupra unei mașini în mișcare. În urma atacului, un rezident a fost ucis și un copil de zece ani a fost rănit”. El a precizat că forțele armate ucrainene au lansat un atac cu drone și au tras obuze de artilerie asupra altor zone din apropierea graniței.

Serviciile de informații militare britanice au declarat miercuri că Rusia lansa atacuri cu drone împotriva Ucrainei din regiunea Briansk, care se află la nord de Ucraina și este mai aproape de capitala Kiev decât alte locuri de lansare.