• Fostul soldat povestește pentru Sky News cum a fost pietrificat” după ce a fost capturat în timp ce ce cerea ca Ucraina în război să primească avioane de luptă și îl avertiza pe Vladimir Putin: Într-o zi, vei fi descoperit”.
  • Prizonierul de război a povestit cum un bărbat i-a tăiat hainele pentru a vedea dacă are tatuaje de dreapta.
  • Pinner, din Bedfordshire, spune că a servit în unități militare regulate în Mariupol.

Un cetățean britanic capturat de forțele rusești în timp ce lupta alături de trupele ucrainene și-a amintit cum a fost torturat și lăsat în imposibilitatea de a merge în timpul calvarului său. Shaun Pinner a fost unul dintre cei cinci britanici eliberați din detenția rusă în Ucraina în cadrul unui schimb de prizonieri în septembrie anul trecut.

Fostul soldat a cerut, de asemenea, ca Ucraina să primească avioane de luptă ca parte a sprijinului continuu” pentru a opri invazia lui Vladimir Putin. El l-a avertizat pe președintele rus: Într-o zi, vei fi descoperit”.

Pinner, din Bedfordshire, spune că a servit în unități militare regulate în Mariupol înainte de a fi reținut în autoproclamata Republică Populară Donețk din estul Ucrainei. Amintindu-și cum prizonierii săi îi aplicau șocuri electrice, el a spus: Simți că mușchii îți ies din tine, din corp, iar a doua zi, picioarele mi s-au umflat foarte tare. Sângele era un fel de capilare care se scurgeau din picioarele mele. Când mi-am dat jos caloriferul, sângeram pe picior din cauza șocului electric, iar picioarele mi se umflaseră, așa că nu puteam să merg.”

Recomandări

CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
RĂMÂNE TRUMP FĂRĂ IMUNITATE?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC

Prizonierul de război a povestit cum un bărbat i-a tăiat hainele pentru a vedea dacă are tatuaje de dreapta, înainte de a-l înjunghia în picior. El a spus Oh și eu sângeram peste tot, pe toate picioarele. Țipam… și apoi m-au trecut 200 de volți prin mine, pe scaun, controlându-mi piciorul, iar eu stăteam literalmente în picioare și el m-a electrocutat acolo. Nu am pus cu adevărat nicio întrebare”.

Vorbind despre ceea ce a văzut în timp ce lupta în Ucraina, înainte de prima aniversare a invaziei de vineri, Pinner a spus: Bombardamentele se întorc de la linia frontului până la Mariupol. Am văzut o școală, cu hainele copiilor atârnate … unde au fost evacuați și puși într-o pivniță, iar ei au lovit pur și simplu școala, nu le-a păsat de ea. Loveau orice clădire guvernamentală pe care o puteau viza.”