Shaun Pinner, britanicul care a fost capturat de forțele rusești în Ucraina, își dezvăluie mesajul pentru Putin

  • Fostul soldat povestește pentru Sky News cum a fost pietrificat” după ce a fost capturat în timp ce ce cerea ca Ucraina în război să primească avioane de luptă și îl avertiza pe Vladimir Putin: Într-o zi, vei fi descoperit”.
  • Prizonierul de război a povestit cum un bărbat i-a tăiat hainele pentru a vedea dacă are tatuaje de dreapta.
  • Pinner, din Bedfordshire, spune că a servit în unități militare regulate în Mariupol.

Un cetățean britanic capturat de forțele rusești în timp ce lupta alături de trupele ucrainene și-a amintit cum a fost torturat și lăsat în imposibilitatea de a merge în timpul calvarului său. Shaun Pinner a fost unul dintre cei cinci britanici eliberați din detenția rusă în Ucraina în cadrul unui schimb de prizonieri în septembrie anul trecut.

Fostul soldat a cerut, de asemenea, ca Ucraina să primească avioane de luptă ca parte a sprijinului continuu” pentru a opri invazia lui Vladimir Putin. El l-a avertizat pe președintele rus: Într-o zi, vei fi descoperit”.

Pinner, din Bedfordshire, spune că a servit în unități militare regulate în Mariupol înainte de a fi reținut în autoproclamata Republică Populară Donețk din estul Ucrainei. Amintindu-și cum prizonierii săi îi aplicau șocuri electrice, el a spus: Simți că mușchii îți ies din tine, din corp, iar a doua zi, picioarele mi s-au umflat foarte tare. Sângele era un fel de capilare care se scurgeau din picioarele mele. Când mi-am dat jos caloriferul, sângeram pe picior din cauza șocului electric, iar picioarele mi se umflaseră, așa că nu puteam să merg.”

Prizonierul de război a povestit cum un bărbat i-a tăiat hainele pentru a vedea dacă are tatuaje de dreapta, înainte de a-l înjunghia în picior. El a spus Oh și eu sângeram peste tot, pe toate picioarele. Țipam… și apoi m-au trecut 200 de volți prin mine, pe scaun, controlându-mi piciorul, iar eu stăteam literalmente în picioare și el m-a electrocutat acolo. Nu am pus cu adevărat nicio întrebare”.

Vorbind despre ceea ce a văzut în timp ce lupta în Ucraina, înainte de prima aniversare a invaziei de vineri, Pinner a spus: Bombardamentele se întorc de la linia frontului până la Mariupol. Am văzut o școală, cu hainele copiilor atârnate … unde au fost evacuați și puși într-o pivniță, iar ei au lovit pur și simplu școala, nu le-a păsat de ea. Loveau orice clădire guvernamentală pe care o puteau viza.”