• În ciuda pierderilor, Wagner a făcut câștiguri în jurul orașului Bahmut.
  • Unele dintre cele mai aprige lupte din timpul războiului au avut loc în jurul acestui oraș din estul țării, mercenarii Wagner fiind puternic implicați în eforturile rușilor de a-l captura.
  • Oficialii britanici din domeniul informațiilor au estimat că forțele regulate rusești și trupele Wagner ar fi suferit între 175.000-200.000 de pierderi.

Peste 30.000 de mercenari care luptă pentru grupul paramilitar rus Wagner au fost uciși sau răniți de la începutul războiului din Ucraina, spun oficialii americani. Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, John Kirby, a declarat că grupul a suferit pierderi semnificative în ultimele săptămâni, aproximativ 9.000 de luptători fiind uciși în luptă.

Wagner a recrutat masiv în închisorile rusești, iar Kirby a spus că majoritatea victimelor au fost deținuți neantrenați. În ciuda pierderilor, Wagner a făcut câștiguri în jurul orașului Bahmut.

Unele dintre cele mai aprige lupte din timpul războiului au avut loc în jurul acestui oraș din estul țării, mercenarii Wagner fiind puternic implicați în eforturile rușilor de a-l captura.

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?

Trupele ucrainene spun că luptătorii Wagner au fost trimiși în atacuri în număr mare pe teren deschis, iar un purtător de cuvânt al armatei ucrainene a declarat că Moscova nu a reușit să evacueze soldații răniți și morți – ceea ce a dus la locuri în care cadavrele lor sunt pur și simplu îngrămădite”.

Capturarea lui Bahmut ar putea permite Rusiei să avanseze spre orașe mai mari, mai la vest, precum Kramatorsk și Slovyansk. Cu toate acestea, Kirby – purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate al SUA – a sugerat că noi progrese s-ar putea dovedi dificile, având în vedere că progresele obținute în Bahmut au durat luni de zile și au avut un cost devastator care nu este sustenabil”.

De asemenea, el a pus la îndoială importanța militară a orașului. Este posibil ca ei să sfârșească prin a avea succes în Bahmut, dar se va dovedi că nu are nicio valoare reală pentru ei, deoarece nu are nicio valoare strategică reală”, a declarat Kirby reporterilor.

În altă ordine de idei, oficialii britanici din domeniul informațiilor au estimat că forțele regulate rusești și trupele Wagner ar fi suferit între 175.000-200.000 de pierderi – inclusiv 40.000-60.000 de morți.

Numărul mare de decese s-a datorat aproape cu siguranță aprovizionării medicale extrem de rudimentare”, a declarat Ministerul britanic al Apărării.

Grupul Wagner era mult mai mic înainte de război, cu doar 5.000 de luptători, dintre care majoritatea erau foști soldați cu experiență. A început să recruteze zeci de mii de luptători anul trecut – în mare parte din închisori, potrivit SUA – deoarece Rusia a avut probleme în găsirea de trupe pentru invazia sa în Ucraina. Jumătate dintre acești deținuți au fost probabil răniți sau uciși, spun oficialii britanici.