• Prigozhin a precizat că mercenarii săi nu au putut captura orașul ucrainean Bahmut.
  • El a acuzat Ministerul rus al Apărării că a împiedicat operațiunile PMC-ului său în Ucraina.
  • Gruparea a reușit să obțină succese foarte modeste în acest domeniu, pierzându-și în același timp aproape tot personalul.

Compania militară privată rusă Grupul Wagner, care a participat activ la agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei, trece printr-o perioadă dificilă. Zvonurile privind o probabilă retragere a PMC Wagner din Ucraina au fost confirmate de șeful Wagner, Evgheni Prigojin. El a precizat că mercenarii săi nu au putut captura orașul ucrainean Bahmut. El a acuzat Ministerul rus al Apărării că a împiedicat operațiunile PMC-ului său în Ucraina.

Avansarea nu merge atât de repede pe cât ne-am dori. Cred că ei [mercenarii wagnerieni] ar fi cucerit deja Bahmut înainte de Anul Nou, dacă nu ar fi fost birocrația noastră militară monstruoasă și nu blocajele rutiere care sunt puse în fiecare zi. Astăzi avem un anumit număr de schimbări structurale. Admiterea prizonierilor în rândurile noastre a fost oprită”, a declarat Prigozhin.

Potrivit lui Prigozhin, numărul de luptători din PMC-ul său scade din cauza pierderilor și a rezilierii contractelor. Bineînțeles, la un moment dat, numărul de personal va scădea. În consecință, nu vom putea îndeplini sarcinile pe care ni le dorim”, a declarat Prigozhin.

Recomandări

LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS

El s-a plâns, de asemenea, că trupele regulate nu au succes în alte părți ale frontului. Dacă astăzi ar exista 3-5 PMC-uri ca Wagner în diferite direcții, cred că ne-am clăti deja șosetele în râul Dnipro”, a asigurat Prigozhin.

Potrivit activiștilor ruși pentru drepturile omului, Wagner a recrutat aproximativ 50.000 de prizonieri pentru războiul din Ucraina. 85-90% dintre ei au fost uciși în luptele pentru Bahmut. Gruparea a reușit să obțină succese foarte modeste în acest domeniu, pierzându-și în același timp aproape tot personalul.

De la 1 februarie, recrutarea deținuților pentru PMC Wagner a fost oprită. Ministerul rus al Apărării va prelua recrutarea deținuților.