• Prigozhin, un antreprenor și restaurator, a atras atenția pe măsură ce luptele au făcut ravagii în această campanie.
  • El a criticat conducerea militară a Rusiei și anumiți oficiali.
  • Analistul militar Oleh Zhdanov a declarat că situația din jurul Bahmut a rămas probabil cel mai dificil sector cu care se confruntă forțele ucrainene.

Șeful grupului de mercenari Wagner din Rusia a declarat într-un interviu rar făcut public vineri că forțele rusești trebuie să captureze orașul strategic Bahmut pentru a-și continua campania, dar s-a confruntat cu o rezistență acerbă din partea apărătorilor ucraineni. Evgheni Prigozhin, intervievat de un corespondent militar rus, a declarat că Rusia trebuie să stabilească obiective clare în campania sa de aproape un an: să își stabilească ferm prezența în estul Ucrainei sau să avanseze pentru a cuceri o mai mare parte din țară.

Moscova a invadat Ucraina la 24 februarie, la opt ani după ce a anexat peninsula Crimeea, iar împuterniciții săi au luat mari porțiuni de teritoriu în estul Ucrainei, stilizându-le ca republici populare” în regiunile Donețk și Lugansk. Prigozhin, un antreprenor și restaurator, a atras atenția pe măsură ce luptele au făcut ravagii în această campanie. El a criticat conducerea militară a Rusiei și anumiți oficiali.

Trupele wagneriene au jucat un rol important, în special luna trecută în capturarea orașului Soledar – în afara Bahmut, care a suportat luni de lupte și bombardamente și este cunoscut de ambele tabere ca fiind mașina de tocat carne”.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Bahmut este necesar pentru ca trupele noastre să poată opera confortabil”, a declarat Prigozhin. De ce se numește mașina de tocat carne? Pentru că armata ucraineană trimite din ce în ce mai multe unități.”

Probabil că este prea devreme să spunem că suntem aproape. Există multe drumuri de ieșire și mai puține drumuri de intrare. Trupele ucrainene sunt bine antrenate… și, ca orice oraș mare, este imposibil să îl capturezi din față. Ne descurcăm foarte bine.

Mai întâi trebuie să cucerim în liniște Artyomovsk și apoi putem spune tare și clar că l-am cucerit”, a adăugat el, referindu-se la Bahmut după numele din epoca sovietică folosit de Moscova. El a spus că luptele pentru capturarea Soledar – întreprinse după eșecurile în cucerirea Bahmut – au fost comparabile cu cele șase luni de lupte necesare armatei sovietice pentru a asigura Stalingradul.

Analistul militar Oleh Zhdanov a declarat că situația din jurul Bahmut a rămas probabil cel mai dificil sector cu care se confruntă forțele ucrainene, în condițiile în care Rusia desfășoară din ce în ce mai mulți recruți. Zona de la sud de Bahmut este un sector foarte dificil”, a declarat Zhdanov într-un interviu online. Iar orașul în sine rămâne cel mai fierbinte punct de pe front în acest moment”.