• Un mercenar rus fugar a descris brutalitatea de pe front generată de invazia Grupului Wagner în Ucraina.
  • Andrei Medvedev a afirmat că multe familii ruse îndurerate nu au primit compensațiile promise pentru pierderea soldaților.
  • Trupele au fost înregistrate ca „dispărute”, deoarece „nimeni nu vrea să plătească atâția bani”.

Vladimir Putin nu lasă nicio piatră neîntoarsă. Un mercenar rus fugar a descris brutalitatea de pe front generată de invazia Grupului Wagner în Ucraina. Soldații care refuză să lupte sfârșesc prin a muri. Andrei Medvedev, în vârstă de 26 de ani, care cere azil în Norvegia, susține că, după ce sunt împușcați, luptătorii care refuză sunt îngropați în gropi săpate chiar de grupul de mercenari care lucrează pentru Kremlin.

Potrivit The Mirror, Medevev, care l-a catalogat pe șeful lui Wagner, Evgheni Prigozin, drept un demon” după ce a scăpat din luptele de lângă Bakhmut, în Ucraina, a afirmat că multe familii ruse îndurerate nu au primit compensațiile promise pentru pierderea soldaților.

Potrivit lui Medvedev, pentru a economisi despăgubirea de 57.000 de lire sterline, trupele au fost înregistrate ca „dispărute”, deoarece „nimeni nu vrea să plătească atâția bani”.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

I-au adunat pe cei care nu au vrut să lupte și i-au împușcat în fața noilor sosiți”, a spus el, subliniind măsura de presiune pe care o aplică în Wagner. „Au adus doi prizonieri care au refuzat să meargă la luptă și i-au împușcat în fața tuturor și i-au îngropat chiar în tranșeele pe care le săpaseră stagiarii”, a adăugat el.

Medvedev a intrat în Ucraina și a fost trimis pe linia frontului la doar două săptămâni după ce s-a alăturat grupului paramilitar. Ulterior, acesta a fugit și acum insistă asupra statutului său de azilant.