• Bulgaria a reţinut duminică dimineaţa 70 de presupuşi migranţi ilegali într-un autocar aflat într-o parcare de pe o autostradă din apropierea oraşului Sliven, în sudul ţării.
  • Unii dintre aceştia au fost duşi la spital din cauza epuizării, a anunţat poliţia.
  • Paisprezece dintre bărbaţi, care nu aveau documente, dar care au declarat că sunt de origine afgană, au fost trimişi la spital, iar trei dintre ei vor rămâne sub observaţie medicală până când îşi vor reveni.

Bulgaria a reţinut duminică dimineaţa 70 de presupuşi migranţi ilegali într-un autocar aflat într-o parcare de pe o autostradă din apropierea oraşului Sliven, în sudul ţării.

Unii dintre aceştia au fost duşi la spital din cauza epuizării, a anunţat poliţia. Paisprezece dintre bărbaţi, care nu aveau documente, dar care au declarat că sunt de origine afgană, au fost trimişi la spital, iar trei dintre ei vor rămâne sub observaţie medicală până când îşi vor reveni.

Doi cetăţeni români, dintre care unul era şoferul autocarului, au fost, de asemenea, reţinuţi, iar procurorii au deschis proceduri legale împotriva lor.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

Bulgaria este situată pe o rută folosită de migranţii din Orientul Mijlociu şi Afganistan pentru a intra în Uniunea Europeană. Cei mai mulţi nu intenţionează să rămână în cel mai sărac stat membru al blocului comunitar, ci caută să ajungă în ţări mai bogate din Europa de Vest.

Bulgaria şi-a intensificat controalele la graniţe pentru a combate afluxul tot mai mare de migranţi şi pentru a dovedi că este capabilă să păzească frontiera externă a Uniunii Europene.

Bulgaria nu a fost admisă în spaţiul Schengen ca urmare a votului din Consiliul JAI dat de Olanda şi Austria.