• Timișoara intră în carantină de luni
  • Primarul Dominic Fritz cere mai multe vaccinuri pentru locuitorii din oraș
  • Valeriu Gheorghiță promitea că va schimba strategia de livrare încă de acum două săptămâni

Timișoara intră în carantină, iar Dominic Fritz cere mai multe vaccinuri pentru cetățenii săi.

Asta pentru că au tot existat discuții despre faptul că ar trebui schimbată strategia de livrare a vaccinurilor pentru zonele care au incidența de infectare mai mare.

Primarul spune că a discutat cu Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare și a primit semnale bune. Accelerarea distribuției ar însemna un element puternic pentru ieșirea din criză, crede Dominic Fritz.

Dominic Fritz, primarul Timișoarei: „Tocmai pentru că intrăm în carantină trebuie să suplimentăm masiv și dozele de vaccinuri pentru Timișoara, avem deja 17 fluxuri din partea primăriei. Mai sunt și fluxuri deschise în spitale“.

Valeriu Gheorghiță: Vaccinurile vor fi distribuite și în funcție de rata de incidență

Acum două săptămâni Valeriu Gheorghiță spunea că vaccinurile vor fi distribuite și în funcție de rata de incidență. Însă nu s-a întâmplat asta nici până acum.

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare: „Urmează să se definească acest prag de incidență de la care luăm în calcul atribuirea cu prioritate a acestor vaccinuri, să definim, de asemenea, perioada pentru care trebuie să înregistrăm această creștere, moment în care se declanșează un mecanism prin care vor fi organizate centre de vaccinare sau vor fi deschise noi linii de vaccinare în județul respectiv“.

Recomandări

NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT
MORIȘCA DE PE MOULIN ROUGE A CĂZUT
ACȚIUNILE META SE SCUFUNDĂ
RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI