• Domnia regelui Charles al III-lea ar putea fi una dintre cele mai scurte din toate timpurile, dar istoria va fi blândă” cu el, deoarece a avut deja o contribuție „remarcabilă” în societate, a declarat un expert regal.
  • Autorul regal Robert Jobson a declarat că Charles a fost un rege din umbră” în ultimii ani, după ce și-a asumat mai multe îndatoriri legate de stat în zile de lucru de 14 ore.
  • Scriind în The Sun, autorul a evidențiat modul în care Charles i-a luat locul reginei în ultimii ani ai acesteia și a preluat cea mai mare parte a sarcinilor grele pentru monarhie în țară și în străinătate, în special după ultimul său zbor pe distanțe lungi în 2011.

Domnia regelui Charles al III-lea ar putea fi una dintre cele mai scurte din toate timpurile, dar istoria va fi blândă” cu el, deoarece a avut deja o contribuție „remarcabilă” în societate, a declarat un expert regal.
Autorul regal Robert Jobson a declarat că Charles a fost un rege din umbră” în ultimii ani, după ce și-a asumat mai multe îndatoriri legate de stat în zile de lucru de 14 ore.

Scriind în The Sun, autorul a evidențiat modul în care Charles i-a luat locul reginei în ultimii ani ai acesteia și a preluat cea mai mare parte a sarcinilor grele pentru monarhie în țară și în străinătate, în special după ultimul său zbor pe distanțe lungi în 2011.

Jobson, autorul cărții: Viitorul nostru rege – Gânduri, speranțe și vise”, a declarat: Cred că istoria va fi blândă cu regele Carol al III-lea. Fără îndoială că domnia sa va fi scurtă, poate una dintre cele mai scurte din toate timpurile. Ca urmare, perioada sa pe tron nu va fi una remarcabilă, din punct de vedere istoric.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Acestea fiind spuse, contribuția sa în societate pe parcursul întregii sale vieți a fost cu siguranță remarcabilă. Moștenirea sa, fie ca prinț, fie ca rege, va fi probabil cea a unui filozof regal, un om curajos pregătit să își asume riscuri – și chiar să fie ridiculizat – pentru ceea ce el consideră a fi binele suprem.

Apărarea sa dezinteresată și neobosită pentru pacea mondială și sustenabilitatea globală – atât de importantă pentru el ca moștenitor – va continua în timpul domniei sale. Regele Charles nu se va eschiva de la marile probleme ale zilei. Un monarh constituțional înseamnă un suveran care domnește, dar nu conduce – dar nimic nu îl împiedică să conducă.”

Criticii lui Charles l-au acuzat că navighează aproape de vânt atunci când vine vorba de intervențiile sale în probleme majore. Dar autorul a spus că nu a intervenit niciodată în mod partizan și că a acționat întotdeauna în limitele atribuțiilor sale constituționale.

Și crede că, în calitate de rege, Charles va fi un lider, adăugând: Charles nu va încălca niciodată regulile constituționale, dar, pentru el, conducerea este preeminentă. El nu este un adept. Este un bun ascultător, care își face eforturi enorme pentru a fi la curent cu afacerile globale, cu diferite culturi și religii. Dar cheia calităților sale de lider este rezumată de un fost membru senior al casei regale: „Știe că are o abilitate unică, fiind cineva care poate convoca oameni importanți care altfel nu ar sta împreună într-o cameră”.”