• Donald Trump a revenit pe scena politică la Conferinţa Conservatoare pentru Acţiune Politică (CPAC)
  • În cadrul CPAC a rostit un discut în care a criticat femeile trangender din sport
  • Trump l-a acuzat pe Joe Biden că polticile lui „vor distruge sportul feminin”

Donald Trump a ironizat sportivii transgender în primul său discurs major de la plecarea de la Casa Albă, relatează The Independent. Fostul președinte a numit sportivele transgender „bărbați biologici” și s-a plâns că recordurile în sporturile feminine au fost „spulberate” de concurenții trans.

De asemenea, Trump l-a acuzat pe Joe Biden că polticile lui „vor distruge sportul feminin”.

„Multe recorduri noi sunt doborâte în sporturile feminine, urăsc să o spun doamnelor, dar aveți o mulțime de noi recorduri care sunt spulberate”, a spus Trump în discursul său la Conferinţa Conservatoare pentru Acţiune Politică (CPAC) de duminică.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

„Fetele sunt supărate că acum sunt forțate să concureze împotriva celor care sunt bărbați biologici. Acest lucru nu este bun pentru sportul feminin. Acest lucru nu este bun pentru femei, care au muncit atât de mult și atât de greu pentru a ajunge acolo unde sunt”, a adăugat fostul președinte american.

„Recordurile care au rezistat ani și zeci de ani sunt acum spulberate cu ușurință. Dacă acest lucru nu este schimbat, sportul feminin, așa cum știm, va muri și se va sfârși.”

Trump a primit o rundă uriașă de aplauze și râsete din partea publicului în timpul discursului.

„Cred că este o nebunie ce se întâmplă, trebuie să protejăm integritatea sportului feminin”, a adăugat el. „Și nici nu știu, este controversat? Cineva a spus „bine, asta va fi foarte controversat” și eu i-am spus că încă nu ai auzit nimic.”