Donald Trump ar vrea să fie dictator, spune John Kelly. Ce discuții private a dezvăluit fostul șef de cabinet

Generalul în retragere John Kelly, care a fost șeful de cabinet al Casei Albe în administrația Trump, a declarat că fostul președinte i-a lăudat pe generalii lui Adolf Hitler pentru loialitatea lor într-un nou interviu pentru The Atlantic, conform The Hill.

Loialitatea generalilor germani

În interviul cu redactorul-șef Jeffrey Goldberg, Kelly a afirmat relatările din cartea lui Peter Baker și Susan Glasser, „The Divider: Trump in the White House”, care îl citează pe Trump întrebându-l pe Kelly, șeful său de personal la acea vreme: ”De ce nu poți fi ca generalii germani?

Potrivit relatării lui Goldberg despre rapoartele lui Baker și Glasser, Kelly a răspuns explicându-i lui Trump că generalii germani „au încercat să îl ucidă pe Hitler de trei ori și aproape că au reușit”, însă Trump nu ar fi fost influențat de corecție.

Nu, nu, nu, ei i-au fost total loiali”, a spus Trump, potrivit relatării lui Goldberg despre rapoartele lui Baker și Glasser.

Goldberg, în articolul publicat marți, a declarat că l-a întrebat pe Kelly despre acest schimb de replici într-un nou interviu din această săptămână. Goldberg a scris că Kelly „mi-a spus că atunci când Trump a abordat subiectul, Kelly a răspuns întrebând: Te referi la generalii lui [Otto von] Bismarck?

A continuat Kelly, în interviul cu Goldberg din această săptămână: „Adică, știam că nu știe cine a fost Bismarck, sau despre Războiul Franco-Prusian. I-am spus: Te referi la generalii Kaiserului? Cu siguranță nu te poți referi la generalii lui Hitler? Iar el a spus: Da, da, generalii lui Hitler”.

I-am explicat că [Erwin] Rommel a trebuit să se sinucidă după ce a luat parte la un complot împotriva lui Hitler.

Potrivit lui Goldberg, Kelly a spus că Trump nu îl cunoștea pe Rommel.

Avertismentele lui John Kelly

Goldberg a raportat că Trump a devenit „din ce în ce mai interesat de avantajele dictaturii” și a inclus alte exemple care, în opinia sa, ar demonstra acest presupus interes.

Am nevoie de genul de generali pe care i-a avut Hitler”, ar fi spus Trump într-o conversație privată la Casa Albă, potrivit lui Goldberg, care a citat „două persoane care l-au auzit spunând asta”.

Oameni care i-au fost total loiali, care urmează ordinele”, a adăugat Trump, potrivit lui Goldberg.

Kelly a confirmat public rapoartele privind schimburi similare pe care le-a avut cu Trump, atunci când a servit în administrația sa.

Kelly, potrivit unei cărți a lui Jim Sciutto de la CNN, la începutul acestui an, l-a citat pe Trump spunând: „Hitler a făcut unele lucruri bune”. Campania lui Trump a reacționat spunând că Kelly „s-a dezonorat complet” și că „suferă de un caz sever de sindrom Trump Derangement” și că ar trebui „să caute ajutor profesional”.

Kelly a confirmat, de asemenea, că Trump i-a numit pe militarii americani morți „fraieri” în 2018. Trump a respins, de asemenea, acel comentariu la momentul respectiv, spunând că Kelly „mințea” și sugerând că Kelly a fost motivat de „ura sa față de mine”.

Reacția campaniei lui Trump

Campania lui Trump a respins categoric această versiune. „Acest lucru este absolut fals. Președintele Trump nu a spus niciodată acest lucru”, a declarat Alex Pfeiffer, consilier de campanie al lui Trump, într-o declarație, care a fost relatată în The Atlantic și trimisă din nou către The Hill de către un purtător de cuvânt al lui Trump.

Președintele Donald Trump și-a petrecut viața îngrijindu-se de eroii militari ai Americii. În calitate de președinte, el a ținut trupele noastre departe de pericol, a asigurat cea mai mare creștere salarială pentru trupele noastre într-un deceniu și a semnat reforme istorice VA. În calitate de cetățean privat, el a sprijinit financiar veteranii și a susținut cu tărie familiile Gold Star din Kabul. Nu a existat un susținător mai mare al bravilor noștri militari, bărbați și femei, decât Donald J. Trump”, a declarat Pfeiffer într-o declarație separată a campaniei, răspunzând la rapoartele în general.

Exit mobile version