• Fostul președinte a declarat că democrații nu ar fi trebuit să o facă niciodată, referindu-se la publicația care oferă cea mai detaliată imagine de până acum a finanțelor sale pe o perioadă de șase ani.
  • Finanțele sale au fost în mare parte învăluite în mister de când a refuzat să le facă publice înainte și în timpul mandatului său.
  • Acest lucru nu i-a împiedicat de atunci pe criticii săi să încerce să facă mai multă lumină asupra averii sale și a detaliilor fiscale.

Ca răspuns la publicarea a mii de pagini din declarațiile sale fiscale, fostul președinte american Donald Trump a avertizat că vor urma lucruri oribile”, vizându-i pe democrații radicali de stânga”.

Fostul președinte american nu a reușit să îi împiedice pe democrații din Congres să divulge informațiile, care acoperă perioada 2015-2020. Într-o declarație ca răspuns la publicare, Trump a spus: Democrații nu ar fi trebuit să o facă niciodată, Curtea Supremă nu ar fi trebuit să o aprobe și va duce la lucruri oribile pentru atât de mulți oameni.

Marea divizare a SUA va deveni acum mult mai gravă. Democrații din stânga radicală au înarmat totul, dar nu uitați, aceasta este o stradă periculoasă cu două sensuri! Declarațiile fiscale ale lui Trump arată încă o dată cât de mândru am avut succes și cum am reușit să folosesc amortizarea și diverse alte deduceri fiscale ca un stimulent pentru a crea mii de locuri de muncă și structuri și întreprinderi magnifice.”

Recomandări

LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS

Documentele cuprind peste 2.700 de pagini de declarații individuale ale lui Trump și ale soției sale, Melania, și peste 3.000 de pagini care acoperă declarațiile pentru entitățile sale de afaceri.

Există unele redactări în comunicat – în principal numere de conturi bancare și de asigurări sociale. Eliberarea datelor vine în urma unui vot pe linie de partid în comisia de căi și mijloace a Camerei Reprezentanților, săptămâna trecută, pentru a face publice declarațiile, după ce Curtea Supremă a decis că acesta trebuie să predea documentele.

Finanțele sale au fost în mare parte învăluite în mister de când a refuzat să le facă publice înainte și în timpul mandatului său. Trump, cunoscut pentru construcția de zgârie-nori și pentru că a găzduit emisiunea de reality-show The Apprentice înainte de a câștiga Casa Albă, a furnizat doar detalii limitate despre proprietățile și veniturile sale în formularele de declarare obligatorie.

Acest lucru nu i-a împiedicat de atunci pe criticii săi să încerce să facă mai multă lumină asupra averii sale și a detaliilor fiscale.

În 2020, New York Times a publicat articole potrivit cărora a plătit 750 de dolari în impozitul federal pe venit în 2017 și 2018, precum și niciun impozit pe venit în 10 din ultimii 15 ani, deoarece, în general, a pierdut mai mulți bani decât a câștigat.