• Donald Trump a fost primul președinte din ultimele decenii care nu și-a publicat impozitele în timpul campaniei electorale.
  • El și soția sa, Melania Trump, au plătit impozit pe venit foarte puțin sau deloc în mai mulți ani.
  • O comisie a Camerei Reprezentanților cere, de asemenea, ca acesta să fie acuzat penal pentru revoltele de la Capitoliu.

Declarațiile fiscale ale fostului președinte american Donald Trump au fost făcute publice vineri, 30 decembrie, de o comisie a Camerei Reprezentanților.

Potrivit Reuters, Donald Trump şi soţia sa Melanie au plătit 750 de dolari ca impozit pe venit federal în 2016 şi 2017 şi zero în 2020, conform documentelor făcute publice de comisia fiscală a Camerei Reprezentanţilor.

Donald Trump, care s-a angajat într-o nouă cursă pentru Casa Albă la alegerile care vor avea loc în 2024, nu şi-a făcut publice declaraţiile fiscale, spre deosebire de toţi predecesorii săi începând din anii 1970, ridicând multe semne de întrebare cu privire la conţinutul acestora.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
DAVID PECKER ÎȘI REIA ACUZAȚIILE ÎMPOTRIVA LUI TRUMP
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
BIN SALMAN CAUTĂ INVESTITORI PENTRU NEOM

Aceste dezvăluiri vin după ce congresmenii americani au votat marţea trecută în favoarea publicării declaraţiilor fiscale ale fostului preşedinte republican, care duce o luptă juridică de ani de zile pentru a le păstra private.

Donald Trump a denunțat ferm această decizie într-o declarație făcută vineri, asigurând însă că aceste declarații nu fac decât să arate încă o dată succesul meu” .

Publicarea acestor documente reprezintă un nou eșec pentru fostul ocupant al Casei Albe, care face deja obiectul unei multitudini de anchete privind gestionarea arhivelor sale și afacerile sale financiare la New York.

Lipsa de transparență a lui Donald Trump, care a făcut din averea sa un argument de campanie, a alimentat ani de zile speculații cu privire la amploarea averii sale sau la potențiale conflicte de interese.

Afacerea familiei sale, Trump Organization, a fost condamnată la începutul lunii decembrie pentru fraudă financiară și fiscală, după un proces la New York în care fostul președinte republican nu a fost judecat.

Un raport parlamentar separat privind agenția fiscală americană a constatat, de asemenea, că aceasta nu a reușit să facă ceea ce trebuia să facă în cea mai mare parte a mandatului lui Donald Trump. Acesta este un eșec major al autorităților fiscale americane” , a declarat șeful comisiei, democratul Richard Neal.