• Donald Trump cere Chinei să plătească SUA 10 trilioane de dolari „despăgubiri” pentru daunele cauzate de COVID-19
  • Fostul președinte american le-a cerut țărilor care datorează bani Chinei să își anuleze datoriile ca „avans” pentru plata daunelor
  • Trump a spus că dă vina pe China pentru daunele cauzate de COVID-19 și a amintit de teoria conform căreia virusul a scăpat dintr-un laborator din Wuhan

Fostul președinte american, Donald Trump, a cerut Chinei să plătească pentru daunele cauzate de COVID-19, relatează Business Insider. În timpul primului său discurs public din ultimele trei luni, Trump a susținut că China ar trebui să plătească până la 10 trilioane de dolari Statelor Unite.

De asemenea, Trump a sugerat țările care au datorii către China că ar trebui să le anuleze ca „avans” pentru plata daunelor și că SUA ar trebui să aplice tarife de 100% pentru bunurile primite de la chinezi.

„Cerem Partidului Comunist din China să plătească daunele. China trebuie să plătească. Ei trebuie să plătească”, a spus fostul președinte în timpul discursului.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Trump și-a exprimat încă o dată convingerea că virusul SARS-CoV-2 a fost creat într-un laborator chinez. Încă din aprilie 2020, Trump a susținut că are dovezi care arată că virusul provine dintr-un laborator din Wuhan, însă supozițiile au fost numite o teorie a conspirației.

Cu toate acestea, în ultima perioada, ipoteza conform căreia virusul a fost creat într-un labortator din China a reapărut în atenția publică. Președintele Joe Biden a cerut serviciilor de informații să „își dubleze eforturile” pentru a determina originea coronavirusului și pentru a afla dacă guvernul chinez a ascuns o posibilă scurgere a virusului dintr-un laborator.