Președintele american Joe Biden a cerut, miercuri, oficialilor serviciilor de informații americane să „dubleze” eforturile lor de a investiga originile pandemiei COVID-19.

Administrația Joe Biden face presiuni asupra Chinei pentru a primi un răspuns concret în ceea ce privește debutul pandemiei COVID-19.

Republicanii, inclusiv fostul președinte Donald Trump, au promovat teoria că virusul a apărut accindental într-un laborator, și nu în ​​mod natural, prin contactul uman cu un animal infectat, potrivit AP.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Beijingul, sub presiune

Joe Biden a afirmat că informațiile se învârt în jurul celor două ipoteze, însă președintele SUA nu crede că există suficiente informații pentru a evalua doar una dintre cele două teorii. Biden a dezvăluit că două dintre cele 18 agenții de informații cred în legătura dintre animale și doar „una se înclină mai mult spre” teoria laboratorului.

Biden a îndrumat laboratoarele naționale din SUA să asiste la anchetă și a cerut Chinei să coopereze cu privire la originile pandemiei.

„Statele Unite vor continua să colaboreze cu parteneri din aceeași perspectivă din întreaga lume pentru a presa China să participe la o anchetă internațională completă, transparentă, bazată pe dovezi și să ofere acces la toate datele și dovezile relevante”, a transmis Biden.

Casa Albă vrea o nouă anchetă din partea OMS

Secretarul de presă de la Casa Albă, Jen Psaki, a declarat, marți, că Washingtonul susține o nouă investigație a Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) în China, dar a adăugat că „ar necesita ca Beijingul să permită accesul necesar pentru a determina originile virusului SARS-CoV-2”.

Însă, Joe Biden a spus că un răspuns concret ar putea să nu fie dezvăluit vreodată, din cauza refuzului guvernului chinez de a coopera în ceea ce privește investigațiile internaționale.