• Trump a fost dat în judecată luna trecută de procurorul general al statului New York, Leticia James, care l-a acuzat că a mințit băncile și asiguratorii.
  • Trump susține în procesul de 29 de pagini că CNN are un lung istoric de critici la adresa sa.
  • Procesul enumeră mai multe cazuri în care CNN a părut să-l compare pe Trump cu Hitler.

Fostul președinte american Donald Trump a dat ieri în judecată CNN pentru defăimare, cerând daune punitive de 475 de milioane de dolari și susținând că rețeaua a desfășurat o campanie de calomnie și defăimare împotriva sa.

Trump susține în procesul său, intentat la Tribunalul Districtual din Fort Lauderdale, Florida, că CNN și-a folosit influența considerabilă ca organizație de știri de top pentru a-l învinge politic. CNN a refuzat să comenteze cazul.

Trump, un republican, susține în procesul de 29 de pagini că CNN are un lung istoric de critici la adresa sa, dar că și-a intensificat atacurile în ultimele luni deoarece rețeaua se temea că va candida din nou la președinție în 2024.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Ca parte a efortului său concertat de a înclina balanța politică spre stânga, CNN a încercat să îl păteze pe reclamant cu o serie de etichete tot mai scandaloase, false și defăimătoare de rasist, lacheu al Rusiei, insurecționist și, în cele din urmă, Hitler, se susține în proces.

Procesul enumeră mai multe cazuri în care CNN a părut să-l compare pe Trump cu Hitler, inclusiv un reportaj special din 2022 din ianuarie al prezentatorului Fareed Zakaria care a inclus imagini cu dictatorul german. Trump, care în 2020 a pierdut o candidatură la realegere în fața democratului Joe Biden, nu a spus dacă va încerca să candideze din nou.

Procesul vine în contextul în care fostul președinte, în vârstă de 76 de ani, se confruntă cu probleme juridice considerabile, inclusiv cu o anchetă penală a Departamentului de Justiție al SUA pentru că a păstrat documente guvernamentale la proprietatea sa Mar-a-Lago din Florida după ce a părăsit funcția în ianuarie 2021.

Trump a fost dat în judecată luna trecută de procurorul general al statului New York, Leticia James, care l-a acuzat că a mințit băncile și asiguratorii cu privire la valoarea activelor sale. O comisie a Congresului investighează asaltul din 6 ianuarie 2021 asupra Capitoliului SUA de către susținătorii lui Trump, concentrându-se pe rolul fostului președinte în acest atac.