• Aparițiile lui Donald Trump în New Hampshire și Carolina de Sud marchează primele evenimente de campanie de când fostul președinte și-a anunțat cea de-a treia candidatură la Casa Albă, în noiembrie.
  • Trump a făcut aluzie la afirmațiile sale potrivit cărora alegerile din 2020 i-au fost furate.
  • În Columbia, Carolina de Sud, Trump a vorbit în fața a aproximativ 200 de persoane în clădirea Capitoliului statului.

Fostul președinte american Donald Trump și-a lansat candidatura la Casa Albă pentru 2024 cu opriri în New Hampshire și Carolina de Sud, respingând în același timp criticile potrivit cărora campania sa ar fi avut un start lent.

Vorbind în fața liderilor de partid la reuniunea anuală a republicanilor din New Hampshire, la Salem, fostul președinte a insistat că este motivat să câștige, în timp ce se lansează în cea de-a treia sa candidatură la Casa Albă, pe care a anunțat-o în noiembrie.

Începem chiar de aici ca și candidat la președinție”, a anunțat el. Sunt mai furios acum și mai angajat acum decât am fost vreodată”. Spre deosebire de mitingurile zgomotoase în fața a mii de adepți pe care Trump le organizează adesea, evenimentele de sâmbătă au fost în mod special discrete.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
EUROPA ÎNVINGE CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

În Columbia, Carolina de Sud, Trump a vorbit în fața a aproximativ 200 de persoane în clădirea Capitoliului statului, cu guvernatorul Henry McMaster și senatorul Lindsey Graham din Carolina de Sud alături de el. Începutul lent al campaniei lui Trump i-a făcut pe unii să pună la îndoială angajamentul său de a candida din nou – dar el a respins speculațiile spunând că avem planificate mitinguri uriașe, mai mari ca niciodată”.

Cândva centrul de greutate de necontestat al Partidului Republican, un număr tot mai mare de aleși și-au exprimat îngrijorări cu privire la capacitatea lui Trump de a-l învinge pe președintele democrat Joe Biden.

Mai mulți republicani se gândesc dacă să își lanseze propria candidatură la Casa Albă, inclusiv guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, considerat în general ca fiind cea mai mare amenințare pentru Trump.

Republicanii de top din ambele state pe care fostul președinte le-a vizitat – inclusiv guvernatorul din New Hampshire, Chris Sununu, și fostul guvernator al Carolinei de Sud, Nikki Haley – se numără printre cei care cântăresc propriile lor candidaturi.

La ambele opriri de sâmbătă, Trump a reluat unele dintre temele campaniei sale din 2016, inclusiv criticând aspru imigrația ilegală la granița dintre SUA și Mexic și China.

Dar el a subliniat, de asemenea, problemele sociale, poate ca răspuns la DeSantis, al cărui accent neobosit pe războaiele culturale a contribuit la construirea profilului său național. În Columbia, fostul președinte a spus: În Columbia: Îi vom opri pe rasiștii radicali de stânga și pe perverșii care încearcă să ne îndoctrineze tinerii și le vom lua mâinile marxiste de pe copiii noștri. Vom învinge cultul ideologiei de gen și vom reafirma că Dumnezeu a creat două genuri: bărbați și femei. Nu vom permite bărbaților să joace sporturi pentru femei.”

De asemenea, Trump a făcut aluzie la afirmațiile sale potrivit cărora alegerile din 2020 i-au fost furate, calificând sondajul drept ridicol”.