• Donald Trump a sugerat o serie de idei bizare în discursul în care a anunțat că va candida la alegerile prezidențiale din 2024, printre care și o misiune în spațiu.
  • De asemenea, el a reluat o idee veche a fostului președinte american Ronald Reagan, propunând un scut împotriva armelor nucleare.
  • Trump a fost mult timp așteptat să anunțe că este în cursa pentru preşedinţie pentru 2024.

Donald Trump a sugerat o serie de idei bizare în discursul în care a anunțat că va candida la alegerile prezidențiale din 2024, printre care și o misiune în spațiu. Fostul președinte american a menționat un zbor spațial spre Marte, unde a afirmat că SUA „își va planta foarte curând frumosul nostru steag american” și un scut de apărare „pentru a ne proteja poporul de amenințarea de neconceput a armelor nucleare”.

Trump a fost mult timp așteptat să anunțe că este în cursă pentru 2024, deși recentele alegeri de la jumătatea mandatului, unde republicanii s-au descurcat mult mai rău decât se așteptau, au pus la îndoială capacitatea sa de a repeta victoria din 2016. În discursul ținut la complexul său Mar-a-Lago, el a spus: Vom extinde frontierele cunoașterii umane și vom extinde orizonturile realizărilor umane. Și vom planta frumosul nostru steag american foarte curând pe suprafața planetei Marte”.

De asemenea, el a reluat o idee veche a fostului președinte american Ronald Reagan, propunând un scut împotriva armelor nucleare.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Pentru a ne proteja poporul de amenințarea de neconceput a armelor nucleare și a rachetelor hipersonice, Statele Unite trebuie să construiască, de asemenea, un scut antirachetă de ultimă generație, de ultimă generație – avem nevoie de el”, a spus el. Puterea acestor rachete și puterea unui cuvânt pe care refuz să îl pronunț – nuclear – trebuie să îl avem.”

Discursul a fost, de asemenea, plin de obișnuitele înțepături la adresa principalilor democrați, a statului profund” și a necesității de a scurge mlaștina”.

Trump a spus: În urmă cu trei ani, când am părăsit funcția, Statele Unite erau pregătite pentru epoca lor de aur. Națiunea noastră se afla la apogeul puterii, prosperității și prestigiului – se înălța deasupra tuturor rivalilor, învingând toți dușmanii și pășind în viitor încrezătoare, plină de resurse”.

El a fost învinovățit de o parte dintre republicanii de rang înalt pentru rezultatele slabe obținute în alegerile de la jumătatea mandatului, inclusiv de liderul Senatului, Mitch McConnell, care a declarat că alegătorii independenți au acum impresia că mulți dintre oamenii din partidul nostru și din pozițiile de conducere simt că sunt implicați în haos”.