• Donald Trump a sugerat o serie de idei bizare în discursul în care a anunțat că va candida la alegerile prezidențiale din 2024, printre care și o misiune în spațiu.
  • De asemenea, el a reluat o idee veche a fostului președinte american Ronald Reagan, propunând un scut împotriva armelor nucleare.
  • Trump a fost mult timp așteptat să anunțe că este în cursa pentru preşedinţie pentru 2024.

Donald Trump a sugerat o serie de idei bizare în discursul în care a anunțat că va candida la alegerile prezidențiale din 2024, printre care și o misiune în spațiu. Fostul președinte american a menționat un zbor spațial spre Marte, unde a afirmat că SUA „își va planta foarte curând frumosul nostru steag american” și un scut de apărare „pentru a ne proteja poporul de amenințarea de neconceput a armelor nucleare”.

Trump a fost mult timp așteptat să anunțe că este în cursă pentru 2024, deși recentele alegeri de la jumătatea mandatului, unde republicanii s-au descurcat mult mai rău decât se așteptau, au pus la îndoială capacitatea sa de a repeta victoria din 2016. În discursul ținut la complexul său Mar-a-Lago, el a spus: Vom extinde frontierele cunoașterii umane și vom extinde orizonturile realizărilor umane. Și vom planta frumosul nostru steag american foarte curând pe suprafața planetei Marte”.

De asemenea, el a reluat o idee veche a fostului președinte american Ronald Reagan, propunând un scut împotriva armelor nucleare.

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?

Pentru a ne proteja poporul de amenințarea de neconceput a armelor nucleare și a rachetelor hipersonice, Statele Unite trebuie să construiască, de asemenea, un scut antirachetă de ultimă generație, de ultimă generație – avem nevoie de el”, a spus el. Puterea acestor rachete și puterea unui cuvânt pe care refuz să îl pronunț – nuclear – trebuie să îl avem.”

Discursul a fost, de asemenea, plin de obișnuitele înțepături la adresa principalilor democrați, a statului profund” și a necesității de a scurge mlaștina”.

Trump a spus: În urmă cu trei ani, când am părăsit funcția, Statele Unite erau pregătite pentru epoca lor de aur. Națiunea noastră se afla la apogeul puterii, prosperității și prestigiului – se înălța deasupra tuturor rivalilor, învingând toți dușmanii și pășind în viitor încrezătoare, plină de resurse”.

El a fost învinovățit de o parte dintre republicanii de rang înalt pentru rezultatele slabe obținute în alegerile de la jumătatea mandatului, inclusiv de liderul Senatului, Mitch McConnell, care a declarat că alegătorii independenți au acum impresia că mulți dintre oamenii din partidul nostru și din pozițiile de conducere simt că sunt implicați în haos”.