• Fostul președinte Donald Trump ar fi devenit din ce în ce mai paranoic după ce au apărut acuzații la adresa unor persoane din propria familie, pe fondul speculațiilor că cineva ar fi putut fi informator pentru raidul FBI.
  • Printre alte materiale clasificate, se crede că agenții FBI au căutat în special documente despre arme nucleare.
  • Biroul a trebuit să ceară aprobarea unui judecător federal pentru a efectua percheziția din 10 august, ceea ce înseamnă că a fost necesar să demonstreze de ce credeau că vor fi găsite dovezi de ilegalitate.

Fostul președinte Donald Trump ar fi îngrijorat de faptul că unii dintre membrii propriei sale familii, precum soția sa Melania Trump, joacă rolul de informator pentru FBI, după raidul efectuat la domiciliul său la începutul acestei săptămâni.

Un apropiat al celui de-al 45-lea președinte, care a văzut cum agenții FBI au făcut un raid la reședința sa de la Mar-a-Lago, în sudul Floridei, la începutul acestei săptămâni, ar fi anunțat autoritățile despre existența mai multor documente în stațiune.

Printre alte materiale clasificate, se crede că agenții FBI au căutat în special documente despre arme nucleare.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT

Nu s-a specificat dacă aceste documente implicau arsenalul nuclear al SUA sau al unei alte țări.

Biroul a trebuit să ceară aprobarea unui judecător federal pentru a efectua percheziția din 10 august, ceea ce înseamnă că a fost necesar să demonstreze de ce credeau că vor fi găsite dovezi de ilegalitate.

Un oficial a declarat pentru Newsweek că raidul s-a bazat pe informațiile oferite Biroului de către o sursă de încredere, cunoscută într-un raport al Wall Street Journal sub numele de CI-1″.

George Conway, avocatul și soțul fostei colaboratoare a lui Trump, Kellyanne Conway, a intrat pe Twitter pentru a se întreba cine ar putea fi sursa.

Fostul director adjunct al FBI, Peter Strzok, a răspuns: Și -2? Și -3? Atât de multă paranoie într-o vânătoare de cârtițe, nimeni în care să ai încredere, atât de multe de făcut, atât de multe de pierdut, atât de multe ziduri care se apropie atât de repede. De asemenea, ar putea fi Melanie”.

Administrația Națională a Arhivelor și Înregistrărilor (NARA) a declarat înainte de raid: La jumătatea lunii ianuarie 2022, NARA a dispus transportul de la proprietatea Trump Mar-a-Lago din Florida la Arhivele Naționale a 15 cutii care conțineau documente prezidențiale, în urma discuțiilor cu reprezentanții președintelui Trump în 2021″.

În conformitate cu Legea privind înregistrările prezidențiale, președinții SUA sunt obligați prin lege să nu distrugă dovezi. Se pare că Trump ar fi avut obiceiul de a rupe documente.

Trump a politizat puternic raidul, susținând că a fost efectuat de statul profund” împotriva sa.

Sursele Newsweek au explicat că raidul a fost programat să aibă loc când Trump nu era prezent pentru a evita acest lucru, dar asta nu s-a întâmplat.

Știu că există multe speculații potrivit cărora ar fi vorba de o persecuție politică, dar în realitate este vorba de cea mai bună și cea mai rea parte a birocrației în acțiune”, au spus el.

Au vrut să sublinieze faptul că aceasta a fost o acțiune de rutină pentru aplicarea legii, lipsită de orice conotație politică, și totuși au obținut exact contrariul.”

FBI insistă că nu a existat nici un motiv politic în spatele raidului și că au încercat să evite încălcarea securității și distrugerea documentelor.