• Donald și Melania Trump sunt infectați cu noul coronavirus
  • Președintele SUA este tratat cu Remdesivir
  • Trump a fost transportat cu elicopterul la Centrul Medical Militar Walter Reed
  • Casa Albă susține că Trump are tuse, este obosit, dar cu dispoziție bună, însă mai multe publicații americane au relatat vineri că președintele a avut febră.

Trump a scris pe Twitter că se simte bine

Donald Trump a transmis un mesaj pe Twitter, după ce a fost internat în spital și spune că este de părere că se simte bine.

Donald Trump este tratat cu Remdesivir

Medicul lui Donald Trump, citat de BBC, spune că șeful SUA nu are nevoie de oxigen suplimentar și că este tratat cu Remdesivir.

Recomandări

P.E. LUPTĂ CONTRA TRAFICULUI DE FIINȚE UMANE
PRAFUL SAHARIAN ACOPERĂ GRECIA
OPTIMUS VA FI UN ROBOT „SENSIBIL”
LE FACEM FAȚĂ?
CARE-I SOARTA PENTRU TESLA?
CE ALEGE ZUCKERBERG ÎN MODĂ

Sean Conley a spus că președintele se simte „foarte bine” într-un memorandum.

Remdesivirul este un medicament antiviral care a fost utilizat împotriva Ebola.

Șeful de campanie al lui Trump are COVID-19

Bill Stepien, șeful campaniei electorale a lui Donald Trump, a fost testat pozitiv la COVID-19.

Stepien și-a primit rezultatele vineri seară și are „simptome ușoare, asemănătoare gripei”, relatează Politico.

Din informațiile existente, el va lucra de acasă.

Mesajul lui Eric Trump: „Să ne rugăm“

Eric Trump, fiul mijlociu al lui Donald Trump, a scris pe Twitter un mesaj prin care cere susținătorilor să se roage pentru tatăl său.

El îl descrie pe Trump fiind „un adevărat luptător“.

„Donald Trump este un adevărat luptător. Va lupta cu aceeași tărie și convingere cu care luptă pentru America în fiecare zi. Vă cer să-mi fiți alături și să ne rugăm pentru a se face bine. Niciodată nu am fost mai mândru de cineva și de ceea ce a trebuit să îndure“, a scris Eric Trump pe Twitter.

Trump s-a adresat americanilor pentru prima dată după anunțul că are Covid-19

Președintele Donald Trump s-a adresat publicului pentru prima dată după ce a anunțat că are coronavirus. ”Vreau să mulțumesc tuturor pentru sprijinul extraordinar. Mă duc la spitalul Walter Reed. Cred că sunt bine, dar ne vom asigura că lucrurile merg bine”, a spus Trump într-un mesaj video înregistrat și postat pe contul de Twitter.

Donald Trump a ajuns la spital

Donald Trump a fost transportat cu elicopterul la centrul medical Walter Reed, de lângă Washington, unde va rămâne câteva zile. La plecare, pe peluza Casei Albe, a ridicat degetul mare în sus spre camerele jurnaliștilor, pentru a transmite că este bine.

Trump, internat la Centrul Medical Militar Walter Reed

Donald Trump va fi dus cu elicopterul la Centrul Medical Militar Walter Reed, Washington, pentru o evaluare detaliată, relatează NBC News. Va rămâne internat câteva zile, ca măsură de precauție, a anunțat Casa Albă. Va continua să lucreze din spital.

Ce sunt anticorpii policlonali Regeneron, cu care este tratat Donald Trump

Anticorpii Regeneron Covid-19 pot ajuta la accelerarea recuperării. O doză mare de cocktail de anticorpi al companiei, REGN-COV2, a făcut ca nivelurile virusului să scadă mai rapid la pacienții infectați care nu sunt spitalizati, indicând că tratamentul i-ar putea ajuta, a anunțat compania Regeneron Pharmaceuticals săptămâna trecută.

Rezultatele complete vor fi publicate la o dată ulterioară. Un cocktail care utilizează aceeași metodă și-a arătat eficacitatea împotriva Ebola anul trecut. Regeneron a primit peste 600 de milioane de dolari de la guvernul SUA pentru a dezvolta acest tratament.

Laboratorul Eli Lilly dezvoltă, de asemenea, anticorpi sintetici împotriva Covid-19 și a anunțat anterior rezultate preliminare promițătoare. Dar niciunul dintre cele două tratamente nu a primit încă autorizația de introducere pe piață.

Casa Albă prezintă tratamentul administrat lui Tump

Purtătoarea de cuvânt a lui Donald Trump, Kayleigh McEnany, a dat publicității o actualizare a stării de sănătate a președintelui, furnizată de medicul președintelui SUA.

Dr. Sean Conley spune că președintele este „obosit, dar cu dispoziție bună”. Între timp, Melania Trump „este bine, cu doar o tuse ușoară și dureri de cap”.

Trump „a primit o singură doză de 8 grame dintr-un cocktail de anticorpi policlonali Regeneron”, spune medicul de la Casa Albă.

De asemenea, el ia Zinc, Vitamina D, famotidină, melatonină și aspirină. Restul familiei președintelui a fost testată negativ la coronavirus.

Trump are febră și tuse

Vanity Fair scrie că doi republicani, apropiați ai Casei Albe, au spus că Donald Trump are tuse și febră. „Sunt îngrijorați pentru președinte din cauza vârstei sale“, a spus una dintre surse. 

Prima-doamnă este asimptomatică, în timp ce Hope Hicks a avut simptome mai accentuate decât Trump. Ea are febră mare, tuse și și-a pierdut mirosul.

Joe Biden, negativ la Covid-19

Candidatul democrat la alegerile din SUA, Joe Biden, a scris pe Twitter vineri că a primit rezultatele testelor Covid-19 şi a anunţat că atât el, cât şi soţia sa, Jill, au rezultate negative.

„Mă bucur să vă spun că Jill şi cu mine am primit rezultate negative la Covid. Vă mulţumim tuturor pentru mesajele în care v-aţi arătat preocuparea. Sper că acest lucru vă va reaminti: purtaţi mască, păstraţi distanţa socială şi spălaţi-vă mâinile”, a scris Joe Biden pe Twitter.

Donald Trump şi Joe Biden s-au confruntat, marţi, la prima dezbatere de la alegerile pentru Casa Albă, cu câteva zile înainte ca preşedintele SUA să fie confirmat pozitiv.

Prima întrebare a lui Trump din această dimineață: „Cum merge economia?”

Șeful de cabinet al lui Donald Trump, Mark Meadows, a spus, vineri, adresându-se reporterilor prezenți la Casa Albă, că se așteaptă ca și alți angajați ai instituției prezidențiale să fie diagnosticați cu COVID-19 în zilele următoare.

În același context, el a afirmat că prima întrebare pe care i-a adresat-o Donald Trump în această dimineață a fost: „Cum merge economia?”

Oficialii de la Casa Albă confirmă că Trump are simptome ușoare de COVID și spun că este energic

Șeful de cabinet de la Casa Albă, Mark Meadows, a confirmat că Trump are, în prezent, simptome ușoare de coronavirus.

Președintele are simptome ușoare”, a declarat Meadows reporterilor de la Casa Albă. „Medicii continuă să monitorizeze atât starea de sănătate a lui, cât și pe cea a primei doamne”.

Meadows a spus că președintele este „foarte energic” și acordă o atenție deosebită negocierilor economice, în ciuda bolii sale.

Trump are simptome ușoare și a intrat în contact cu 100 de persoane

Doi apropiați ai președintelui SUA afirmă că Trump are simptome asemănătoare unei răceli, după ce s-a infectat cu coronavirus.

La o strângere de fonduri la care a participat joi la clubul său de golf din Bedminster, președintele Trump a intrat în contact cu aproximativ 100 de persoane și „părea letargic”, a spus un apropiat al șefului SUA.

O altă persoană din anturajul lui Trump a spus că președintele SUA a adormit la un moment dat pe Air Force One la întoarcerea de la un miting din Minnesota, miercuri seară.

Biden i-a transmis un mesaj lui Trump, după ce a aflat că are COVID-19

Joe Biden a postat un mesaj pe Twitter, după ce a aflat că Donald Trump și soția sa s-au infectat cu coronavirus. Biden a spus că îi dorește lui Trump o „recuperare rapidă”.

Contracandidatul democrat al lui Donald Trump a adăugat că se va „ruga pentru sănătatea și siguranța” lui Trump și a soției sale Melania.

Pe cine ar fi putut Donald Trump să infecteze cu noul coronavirus

Cum a ajuns la el? Pe cine a infectat? Nu se prea ştie. Ca o concluzie, cei doi ar fi putut infecta sute de persoane.

Cu o săptămână în urmă, cei doi au găzduit un prânz cu soţiile miniştrilor de la Casa Albă, unde au participat 20 de femei. Au participat la funerariile lui Ruth Bader Ginsburg, judecătoarea Curţii Supreme de Justiţie a SUA. Au avut o întâlnire cu 10 persoane, inclusiv cu Amy Coney Barrett, care este nominalizarea preşedintelui pentru Curtea Supremă de Justiţie a SUA.

Theodor Paleologu: „Fix asta îi mai trebuia lui Donald Trump”

Theodor Paleologu, politolog: ,, Aspectul cel mai important este că Donald Trump era în campanie, un fel de ” fix asta îi mai trebuia „, însă nu este singurul șef de stat sau guvern care s-a îmbolnăvit. Prim-ministrul Rusiei, președintele Bolsonaro al Braziliei, prim-ministrul britanic Boris Johnson, prințul Charles, prințul Albert de Monaco, au avut Covid și au supraviețuit bine mersi. Deci nu asta e problema, problema e că Donald Trump e în campanie, Joe Biden stă mai bine în sondaje, iar aici apare o problemă in dezbaterile cu Joe Biden. E într-adevăr o mare belea, dar trebuie să ne uităm și în cealaltă parte: Joe Biden a făcut campanie foarte mult de acasă. Este de altminteri o campanie de-a dreptul inedită ce-a făcut Joe Biden, stând acasă, tot transmițând mesaje. Deci ar putea Donald Trump să se adapteze, și sunt convins că se va adapta, vă dați seama că are o armată de consilieri mult mai competenți decât suntem noi, care ne dăm cu părerea de la București. Are timp acum să Tweeteze nonstop. Aș mai vrea să fac un comentariu legat de dezbaterea de zilele trecute dintre Trump și Biden. A fost destul de jenantă, credeam că la alegerile din 2016 s-a atins un punct jos, dar se pare că au coborât și mai jos, aproape că începe să semene cu politica de la noi.

 Schimbul de amabilități dintre Trump și Biden e destul de jenant, mai cu seamă când comparăm cu calitatea dezbaterilor din trecut, precum cele dintre Obama-Romney, Nixon-Kennedy, Reagan-Mondale.  Este din păcate degradarea climatului politic, intelectual, moral, din SUA și trebuie să ne preocupe lucrul ăsta. ,,Acide” este prea puțin spus pentru replicile dintre Biden și Trump. ,,Acide” au fost replici mai elegante în trecut. Aici e vorba de o dezbatere cu insulte: ,,clown” , ,, mincinos” , ,,prost”.

Mult mai grav mi se pare că în SUA există o extremă polarizare politică. E de mirare, te-ai fi așteptat ca, în timp, anumite lucruri să ducă spre un consens. Ei bine, nu, SUA din păcate sunt foarte polarizate politic, nu se mai înțelege om cu om, pentru că există o extremă stângă extraordinar de virulentă, există și o radicalizare pe dreapta.

Biden nu mi s-a părut foarte puternic în dezbatere, atât că a făcut față atacurilor. Dar n-aș spune că a câștigat vreunul, a fost un meci nul. Ce ar putea să-l mai salveze pe Trump este spaima pe care o suscită extrema stângă în rândul unor oameni moderați, care nu-l agreează pe Trump, nu le place stilul lui flamboaiant, grosolan, agresiv. S-ar putea să reprezinte un avantaj pentru Trump, la fel cum numirea unui nou judecător la Curtea Supremă este un mare plus”

Cosmin Popa, istoric: ”Este o minune că Donald Trump s-a îmbolnăvit atât de târziu.”

Cosmin Popa, istoric: ”Au mai existat situații de delegare din putere. Mecanismul este reglat, este un amendament din 1967 care prevede trasmiterea către vicepreședinte. S-a mai întâmplat pe vremea lui Ronald Reagan, George Bush. Sunt doi președinti care au suferit atacuri ce i-au debilitat în timpul mandatului. Woodrow Wilson s-a îmbolnăvit de gripă spaniolă în timpul negocierilor de la Paris, la sfârșitul celui de-Al doilea Război Mondial. Nu e un moment inedit. Sunt mecanisme legale. În cazul lui Donald Trump e unul special, suntem contemporani cu el. Donald Trump are această particularitate stranie pentru un președinte contemporan, aceea că disprețuiește știința. Mă aștept să nu bea înălbitor. Este o minune că Donald Trump s-a îmbolnăvit atât de târziu.”

Ancheta epidemiologică în cazul lui Donald Trump. Cu cine a călătorit Hope Hicks

Presa internațională, firește, analizează pozitivarea testului făcut de Trump. Sunt sute de articole și analize. MSNBC a publicat o listă de 20 de persoane. Pe lângă Președinte și Prima Doamnă, pe listă se regăsește și Ivanka Trump, Donald Trump Jr. dar și ceilalți copii ai lui Trump, Lara, Eric și Tifanny.

Donald Trump Jr. nu a fost cu ei în zborul de întoarcere de la dezbatere. Persoanele de pe această listă sunt din toate grupele de vârstă. Riscul de a fi contactat virusul este în mod egal pentru toți pentru că Hope Hicks nu a purtat mereu mască. Consilierul Casei Albe Stephen Miller a mai fost în contact apropiat cu ea dar și consilieruld e campanie, Jason Miller, scrie Business Insider.

Cu cine a călătorit Hope Hicks. Sursă MSNBC

Cine conduce SUA dacă Trump devine incapabil să își exercite funcția

Dacă Donald Trump devine simptomatic, ar putea dura câteva săptămâni până își va reveni. Conform celui de-al 25-lea amendament, un președinte care devine incapabil să își exercite funcția din motive medicale are opțiunea de a transfera temporar puterea vicepreședintelui, putându-și revendica autoritatea ori de câte ori se consideră apt pentru exercitarea datoriei.

Conform Legii succesiunii prezidențiale, dacă atât președintele Trump, cât și vicepreședintele Pence nu ar putea fi activi, puterea ar fi preluată de Nancy Pelosi, președintele Camerei Reprezentanților a Statelor Unite ale Americii, al treilea om în stat.

Reacția lui Vladimir Putin și a liderilor mondiali

”Energia înăscută, buna dispoziție și optimismul îl vor ajuta pe Donald Trump să învingă virusul” a comentat liderul rus, Vladimir Putin. Lideri din toate colţurile lumii şi-au exprimat îngrijorarea şi au transmis urări de însănătoşire. Boris Johnson a transmis „cele mai bune urări către preşedintele Trump şi Prima Doamnă”

Ce implicații are diagnosticul primit de Donald Trump

Politologul Sergiu Mișcoiu, profesor universitar la Facultatea de Studii Europene din cadrul Universității Babeş Bolyai, a explicat la Aleph News implicațiile diagnosticului lui Donald Trump.

Sergiu Mișcoiu, profesor universitar: ”Implicațiile sunt numeroase. In primul rând în ceea ce privește gestionarea activităților curente. În funcție de evoluția stării sale de sănătate se va vedea dacă trebuie sau nu delegate anumite atribuții sau chiar dacă este necasar o înlocuire temporară a asa. Implicațiile sunt legate și de desfășurarea campaniei electorale. Trump insista că această campanie trebuie să fie directă, contact direct cu cetățenii, a făcut un caz din această necesitate. În momentul de față va trebui să participe într-o manieră strict virtuală. Este greu de crezut că acest caz individual va schimba politica mondială asupra Covid-19. Donald Trump este cunoscut că a bravat cu privire la acest virus. Nu cred că va reprezenta un model pentru ceilalți lideri ai lumii.”

Sean Conley, medicul lui Trump: Își va îndeplini sarcinile

Sean Conley, veteran al marinei americane, este medicul care îl tratează pe Donald Trump, de COVID-19 și a spus că președintele SUA își va îndeplini sarcinile ca și până acum. Conley a participat la salvarea militarilor români, în operaţiunea ISFA, și este medaliat de Statul Major General Român.

Trump are COVID-19, chiar dacă dr. Sean Conley a acceptat cererea preşedintelui de a primi hidroxiclorochină, un medicament nedovedit pentru tratarea coronavirusului. Medicul lui Trump a trimis o scrisoare prin care confirmă diagnosticul.

Coney este un vetern al marinei americane şi este certificat în osteopatie „Eu şi echipa medicală de la Casa Albă suntem vigilenţi şi apreciez sprijinul oferit de unii dintre cei mai profesionişti, dar şi sprijinul oferit de instituţiile medicale din ţară”, a spus medicul lui Trump.

„Cu siguranţă, preşedintele o să îşi îndeplinească în continuare sarcinile, fără întrerupere, în timp ce îşi revine şi vă ţinem la curent cu evoluţia lucrurilor”, ai spus medicul.

Doctorul Sean Conley a fost medaliat de Statul Major General Român, în 2014, cu ocazia sărbătoririi Zilei Independenţei din România. Conley a luat parte la operaţiunea ISFA şi a depus eforturi remarcabile, pentru a sprijini medical militarii români. El a salvat viaţa unui soldat român, rănit de un dispozitiv exploziv, în 2014, în cadrul Batalionului 20 Infanterie „Scorpionii Negri” , petrecut în Afganistan.

Primele informații despre starea de sănătate a lui Donald Trump. Ce spune medicul președintelui SUA

Casa Albă a făcut publică scrisoarea de la Sean P. Conley, medicul președintelui, iar CNN a preluat informația.

„Președintele și Prima Doamnă se simt bine în acest moment și plănuiesc să rămână în izolare la Casa Albă pe durata însănătoșirii. Echipa medicală de la Casa Albă și cu mine le vom monitoriza evoluția cu mare atenție”, spune Sean Conley.

Cum va fi afectată campania electorală din SUA după ce Trump a fost confirmat cu coronavirus

 „E foarte dificil de spus dacă nu cumva această perioadă și trecerea eventuală a președintelui american prin această boală, ar aduce mai mult sprijin decât ar pierde Donald Trump prin absența din campanie o perioadă mai îndelungată, 2 săptămâni, într-o perioadă critică pentru Domnia Sa”, spune analistul Iulian Chifu.

Ce se va întâmpla în SUA dacă Donald Trump se îmbolnăvește grav

Dacă Donald Trump consideră că nu își poate îndeplini pe deplin atribuțiile, el poate să-l facă temporar pe vicepreședintele Mike Pence președinte în exercițiu. Adică să-i dea puterile, în cazul în care starea președintelui s-ar agrava brusc, dacă de exemplu ar intra în comă, vicepreședintele și restul cabinetului pot invoca Amendamentul 25 ca să preia puterea. Totuși, prevederile sunt vagi.

UPDATE 08:00. Donald Trump anunță pe Twitter că rezultatul testului este pozitiv. „Eu și Prima Doamnă am fost testați pozitiv cu noul coronavirus. O să ne începem carantina și procesul de recuperare imediat. Trecem prin asta ÎMPREUNĂ!”, a scris Trump pe Twitter.

Hope Hicks, una dintre consilierele președintelui, a fost testată pozitiv. Tânăra de 31 de ani a zburat marți cu Trump la bordul Air Force One, în drum spre dezbaterea cu Biden. Iar miercuri a fost în elicopterul Marinei One când președintele a mers la un miting în Minnesota.

Chiar Trump a recunoscut că atât el, cât și soția lui, Melania, au stat foarte aproape de Hope Hicks în ultima perioadă.

,,Hope Hicks, care a muncit din greu fără să ia vreo pauză a fost confirmată pozitiv de Covid-19. Teribil! Prima Doamnă și cu mine așteptăm rezultatele testelor. Între timp, ne pregătim de carantină” a postat Trump pe Twitter.

Hope Hicks a fost director de comunicare al Casei Albe între 2017 și 2018. A părăsit administrația Trump, dar a revenit în martie 2020, când a devenit consilier personal al Președintelui.

Ea lucrează cu Donald Trump din 2014, de când avea 26 de ani. În 2015, miliardarul a ales-o drept purtător de cuvânt al campaniei sale prezidențiale.