Donald Trump pretinde că el a înființat Space Force: „Richard și Bezos iubesc Spațiul. Eu am făcut acest lucru posibil pentru ei“

  • Donald Trump a declarat că a susținut turismul spațial.
  • Richard Branson și Jeff Bezos deschid ușile curselor spațiale.
  • Fostul președinte al SUA pretinde că el a înființat Space Force.

Richard Branson și-a îndeplinit visul din copilărie. A devenit primul turist în Spațiu. Și cum, după război, mulți viteji se arată, Donald Trump susține acum că el s-a implicat încă de la început în proiect prin diverse finanțări și libertăți, de pe vremea când era președinte.

„Dacă Richard și Bezos iubesc asta și mulți alți oameni bogați iubesc spațiul. Vă veți explica asta într-o zi. Și eu am făcut acest lucru posibil pentru ei. Chiar le-am zis oamenilor mei. Lăsați sectorul privat să facă asta. Acești oameni vor să vină cu milioane de dolari. Haideți să le închiriem facilități“, spune Donald Trump, fost președinte SUA.

Încă din 2017 Richard Branson susținea că declarațiile fostului președinte ascund alte interese.

„Cred că arată personalitatea răzbunătoare a acestui om. Este un om periculos și lumea trebuie să realizeaze cât este de periculos. Și mă tem că nimic din timpul președinției sale nu m-a făcut să-mi schimb părerea“, spune Richard Branson.

Fostul președinte spune că el „a făcut posibil” ca miliardarii Richard Branson, Jeff Bezos și Elon Musk să pornească această cursă pentru a ajunge în spațiu, prin reînvierea NASA și prin crearea Space Force.