• Fostul preşedinte american Donald Trump a sugerat luni că va candida la alegerile prezidenţiale din 2024, afirmând, la un miting politic desfăşurat luni în Ohio, că va face un „mare anunţ” pe 15 noiembrie.
  • Fostul preşedinte a refuzat să dea detalii, spunând că nu a vrut să „distragă atenţia de la alegerile foarte importante, chiar critice, de mâine” .
  • Marţi, americanii votează în cadrul unor alegeri care ar putea duce la câştigarea de către republicani a controlului asupra uneia sau ambelor camere ale Congresului.

 Fostul preşedinte american Donald Trump a sugerat luni că va candida la alegerile prezidenţiale din 2024, afirmând, la un miting politic desfăşurat luni în Ohio, că va face un mare anunţ” pe 15 noiembrie.

Voi face un anunţ foarte mare marţi, 15 noiembrie, la Mar-a-Lago din Palm Beach, Florida” , a declarat Trump în faţa susţinătorilor la un miting pentru candidatul republican la Senatul SUA J.D. Vance, înaintea alegerilor de marţi.

Fostul preşedinte a refuzat să dea detalii, spunând că nu a vrut să distragă atenţia de la alegerile foarte importante, chiar critice, de mâine” .

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Marţi, americanii votează în cadrul unor alegeri care ar putea duce la câştigarea de către republicani a controlului asupra uneia sau ambelor camere ale Congresului.

Previziunile electorale spun că republicanii vor câştiga probabil aproximativ 25 de locuri în Camera Reprezentanţilor cu 435 de locuri, mai mult decât suficient pentru a obţine majoritatea. Analiştii au declarat că republicanii ar putea, de asemenea, să câştige singurul loc de care au nevoie pentru a obţine controlul Senatului.

America sub administraţia Joe Biden

Sugestia lui Trump că va candida pentru a doua oară la Casa Albă a venit după un discurs în care l-a criticat pe preşedintele Joe Biden şi a spus că Statele Unite sunt o naţiune în declin” sub conducerea acestuia.

Suntem o naţiune care nu mai este respectată sau ascultată nicăieri în lume. Suntem o naţiune care, în multe privinţe, a devenit o glumă” .

Anterior, luni, Biden a avertizat că o victorie republicană ar putea slăbi instituţiile democratice ale ţării.

Astăzi ne confruntăm cu un punct de inflexiune. Ştim în sinea noastră că democraţia noastră este în pericol şi ştim că acesta este momentul vostru de a o apăra” , a declarat Biden în faţa unei mulţimi de la Bowie State University, un colegiu din afara Washingtonului.