• Fostul președinte american dă de înțeles în timpul unui miting că va lansa candidatura pentru 2024.
  • Trump se confruntă cu o serie de investigații, inclusiv o anchetă a Departamentului de Justiție cu privire la documentele clasificate pe care le-a luat de la Casa Albă.
  • Cred că, precum molia la flacără, Trump va candida în 2024″, a declarat un consilier senior.

Fostul președinte american Donald Trump a declarat că va lansa foarte probabil o a treia candidatură la Casa Albă în această lună.

Și acum, pentru a face țara noastră de succes, sigură și glorioasă, o voi face foarte, foarte, foarte probabil din nou”, a spus Trump despre o candidatură în 2024, în timpul unui miting organizat joi în Iowa.

Pregătiți-vă, asta este tot ce vă spun, foarte curând. Pregătiți-vă”. Trei consilieri ai lui Trump ar fi confirmat faptul că fostul președinte ia în considerare o nouă candidatură. Trump a sunat rapid la confidenți pentru a discuta posibilele scenarii, în timp ce încearcă să beneficieze de victoriile așteptate ale republicanilor în alegerile de la mijlocul mandatului de marți, potrivit raportului.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Cred că, precum molia la flacără, Trump va candida în 2024″, a declarat un consilier senior pentru Reuters. Cred că vrea să candideze, iar anunțul înainte de Ziua Recunoștinței îi oferă un mare avantaj față de adversarii săi și el înțelege acest lucru”.

Un anunț în următoarele săptămâni ar putea fura un avans față de potențialii rivali pentru nominalizarea partidului, au spus consilierii. Aceștia au spus că este posibil ca fostul președinte să mai amâne o decizie sau să se răzgândească.

Un reprezentant al dlui Trump nu a răspuns la o solicitare de comentarii din partea Reuters. O sursă a declarat că acesta intenționa să anunțe campania de realegere la scurt timp după alegerile de marți și că a sondat potențialul personal.

Previziunile și sondajele electorale nepartizane spun că este foarte probabil ca republicanii să câștige majoritatea în Camera Reprezentanților din SUA și au, de asemenea, o șansă de a prelua controlul Senatului, ceea ce le-ar da puterea de a bloca agenda legislativă a președintelui Joe Biden pentru următorii doi ani.

Cota de popularitate a lui Biden a rămas sub 50% de mai bine de un an, ajungând la 40% într-un sondaj Reuters/Ipsos recent. Dar Trump rămâne, de asemenea, nepopular după mandatul său divizoriu de patru ani, care s-a încheiat cu asaltul din 6 ianuarie de la Capitoliul SUA de către adepții săi de anul trecut și după ce a continuat să susțină în mod fals că înfrângerea sa electorală a fost rezultatul unei fraude.

Trump se confruntă cu o serie de investigații, inclusiv o anchetă a Departamentului de Justiție cu privire la documentele clasificate pe care le-a luat de la Casa Albă după ce a părăsit funcția, despre care procurorii spun că unele dintre ele nu au fost încă recuperate. Sondajul Reuters/Ipsos de la sfârșitul lunii trecute a arătat că doar 41% dintre americani îl privesc favorabil pe dl Trump.