• Fostul președinte al Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, a declarat joi că, probabil, nu s-ar mai întoarce pe Twitter dacă CEO-ul Tesla, Elon Musk, ar cumpăra platforma și i-ar restabili contul.
  • Musk a afirmat că intenționează să transforme Twitter într-un bastion al libertății de exprimar.
  • Trump crede că aplicația a devenit plictisitoare.

Fostul președinte al Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, a declarat joi că, probabil, nu s-ar mai întoarce pe Twitter dacă CEO-ul Tesla, Elon Musk, ar cumpăra aplicația și i-ar restabili contul. Musk a afirmat că intenționează să transforme Twitter într-un bastion al libertății de exprimare, dar Trump crede că aplicația a devenit plictisitoare.

Trump a făcut aceste remarci într-un interviu acordat emisiunii „Americano Media” de la Sirius XM, la câteva ore după ce Musk a făcut o ofertă de cumpărare a Twitter pentru aproximativ 43 de miliarde de dolari în numerar.

Elon Musk a declarat joi, la conferința TED din Vancouver, Canada, că vrea să preia Twitter în regim privat și să îl transforme într-o platformă open-source și într-o „arenă incluzivă pentru libertatea de exprimare”, relatează The Epoch Times.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
CE „MIAU” FĂCUT...
UNDE MERGI AZI?
ORADEA CHEAMĂ DIASPORA ACASĂ
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS

Twitter a devenit un fel de piață a orașului de facto, așa că este foarte important ca oamenii să aibă atât realitatea, cât și percepția că pot vorbi liber în limitele legii”, a declarat Musk în timpul evenimentului.

Deși nu a oferit detalii despre modul în care crede că Twitter restricționează libertatea de exprimare, el a spus că Twitter ar trebui să fie mai puțin dornic să interzică permanent utilizatorii problematici de pe platformă, sugerând în schimb „timeout-uri” temporare.

Un semn bun pentru a vedea dacă există libertate de exprimare este dacă cineva care nu-ți place are voie să spună ceva ce nu-ți place”, a spus Musk.

Întrebat în interviul acordat „Americano Media” dacă și-ar relua activitatea pe Twitter în cazul în care Musk ar avea succes cu preluarea și i-ar restabili contul, Trump a spus că „probabil nu ar avea niciun interes”, deoarece Twitter a devenit „plictisitor” și că va lansa o platformă de socializare concurentă, Truth Social.

Twitter a devenit foarte plictisitor, au scăpat de multe dintre vocile bune de pe Twitter, multe dintre vocile conservatoare. Era un război pe Twitter, dar era un război foarte interesant. Din punct de vedere mental, am avut niște lupte foarte bune, a mai spus Trump”, a spus fostul președinte.

Twitter i-a interzis, în ianuarie, lui Trump accesul pe platformă, susținând că postările sale instigau la violență.

Între timp, Twitter ia în considerare modalități de a bloca încercarea de preluare a lui Musk, inclusiv prin recurgerea la așa-numita tactică a „pilulei otrăvite”, care face ca achiziția să fie mai dificilă din punct de vedere financiar pentru un cumpărător.

The Epoch Times a declarat că a contactat Twitter pentru comentarii, dar nu a primit niciun răspuns până la ora publicării materialului.

.