• Avortul se anunță a fi o temă care divizează în campania electorală pentru alegerile prezidențiale din noiembrie.
  • Donald Trump a semnalat mai clar, într-un interviu acordat marți, că susține o interdicție națională în acest sens.
  • Marți, el a dat semne că este dispus să meargă mai departe.

Avortul se anunță a fi o temă care divizează în campania electorală pentru alegerile prezidențiale din noiembrie, iar Donald Trump a semnalat mai clar, într-un interviu acordat marți, că susține o interdicție națională în acest sens.

Fostul președinte republican a fost deja artizanul abrogării dreptului național la avort, luat de o majoritate conservatoare a Curții Supreme, asigurată de numirile lui Trump.

Marți, el a dat semne că este dispus să meargă mai departe.

Recomandări

BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
O NUNTĂ CU PERIPEȚII
CÂT MAI JOACĂ NADAL
AI LIBER LA TREN
WHATSAPP INTRODUCE NOI FUNCȚII
400 DE CADAVRE, GĂSITE ÎN GAZA

„Despre numărul de săptămâni, oamenii sunt de acord cu 15. Și eu mă gândesc cam la același lucru. Și se va ajunge la ceva foarte rezonabil. Dar oamenii sunt cu adevărat de acord, chiar și cei de linia dură, 15 săptămâni pare să fie un număr asupra căruia oamenii sunt de acord”, a spus Trump în emisiunea „Sid & Friends in the Morning” de la WABC.

El a precizat că va face un anunț la momentul potrivit.

„Uite care-i problema, trebuie câştigate alegerile. Altfel, ne întoarcem exact de unde am plecat”, le-a transmis fostul preşedinte republicanilor care sunt în favoarea unei abordări mai conservatoare în problema avortului, însă aceeași poziție nu e împărtășită și de o mare parte a restului electoratului, inclusiv independenții de care fostul președinte are nevoie neapărată dacă vrea să obțină un nou mandat.

Citește și