• Donald Trump va fi arestat, marți, și i se vor prezenta oficial cele 34 de capete de acuzare care i se aduc pentru falsificarea registrelor de afaceri.
  • Biroul procurorului districtual din Manhattan a concluzionat că nu există niciun motiv pentru a-l supune pe fostul președinte la cătușe.
  • Săptămâna trecută, marele juriu din Manhattan l-a pus sub acuzare în cazul banilor plătiți actriței de filme pentru adulți Stormy Daniels.

Donald Trump va fi arestat, marți, și i se vor prezenta oficial cele 34 de capete de acuzare care i se aduc pentru falsificarea registrelor de afaceri, a declarat o sursă pentru Yahoo News.

Poliția din New York va întocmi un raport de arestare care va rezuma acuzațiile împotriva lui Trump și îl va introduce în sistemul judiciar înainte ca fostul președinte american să fie condus într-o sală de judecată pentru a fi judecat oficial cu privire la acuzații.

Aceeași sursă aflată la curent cu procedurile de trimitere în judecată a fostului președinte american a mai declarat pentru Yahoo News că Trump nu va fi încătușat, nu va fi plasat într-o celulă de închisoare și nici nu va fi fotografiat în postura de inculpat – proceduri tipice chiar și pentru inculpații cu guler alb până când un judecător nu va stabili ce se va întâmpla cu el până la începerea procesului.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
AI ACEEAȘI RUTINĂ LA JOB?
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL

Biroul procurorului districtual din Manhattan, Alvin Bragg, care s-a consultat cu Serviciul Secret și cu oficialii tribunalului din New York, a concluzionat că nu există niciun motiv pentru a-l supune pe fostul președinte la cătușe.

Motivul declarat pentru încătușarea inculpaților este că ar putea prezenta un risc de fugă sau o amenințare pentru procurorul districtual sau personalul instanței, dar niciunul dintre aceste motive nu a fost considerat a fi relevant pentru un fost președinte, protejat în permanență de Serviciul Secret.

Este pentru prima oară în istorie când un fost președinte al Statelor Unite este pus sub acuzare pentru mai multe infracțiuni legate de fraudă.

Detaliile nu au fost făcute publice, dar avocații lui Trump au spus că va pleda ,,nevinovat”. În centrul scandalului este o plată pe care magnatul a făcut-o către o vedetă de filme pentru adulți, în timpul campaniei electorale din 2016, pentru a ține secret faptul că cei doi au avut o relație.

Trump a înregistrat această plată ca fiind o ,,cheltuială de afaceri”. Magnatul consideră inculparea drept un act de persecuţie politică din partea democraților şi o încercare de a-i diminua şansele la alegerile prezidenţiale de anul viitor.

Citește și:

Trump poate candida la președinție, chiar dacă va fi arestat, inculpat și condamnat. Ce prevede Constituția SUA

America ne dă o lecție de democrație: Donald Trump, primul fost președinte SUA inculpat penal

LIVE UPDATE. Donald Trump se predă la New York şi va fi inculpat penal. Ce trebuie să știi