• Republicanii au ales să mențină secvența tradițională pentru primele trei state: Iowa, New Hampshire și apoi Carolina de Sud.
  • Carolina de Sud deține o influență extraordinară, fiind unul dintre primele state care au organizat competiții de nominalizare prezidențială în anii electorali.
  • Victoria președintelui democrat Joe Biden în alegerile primare din acest stat în 2020 a fost un punct de cotitură crucial pentru candidatura sa.

Fostul președinte republican Donald Trump va face pe 28 ianuarie prima apariție publică a candidaturii sale la alegerile prezidențiale din 2024 în statul cu vot anticipat Carolina de Sud de când și-a anunțat candidatura în noiembrie.

Doi reputați republicani din Carolina de Sud – senatorul american Lindsey Graham, unul dintre cei mai loiali susținători ai lui Trump, și guvernatorul Henry McMaster – se vor alătura lui Trump la State House din Columbia, când acesta va prezenta echipa de conducere a campaniei sale în stat, potrivit anunțului.

Carolina de Sud deține o influență extraordinară, fiind unul dintre primele state care au organizat competiții de nominalizare prezidențială în anii electorali.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA

În 2016, când Carolina de Sud a fost al treilea stat după Iowa și New Hampshire, victoria lui Trump la nivel statal a contribuit la consolidarea statutului său de favorit al republicanilor.

Victoria președintelui democrat Joe Biden în alegerile primare din acest stat în 2020 a fost un punct de cotitură crucial pentru candidatura sa, după ce a avut o evoluție slabă în primele două competiții de nominalizare. Democrații, cu sprijinul lui Biden, au făcut recent demersuri pentru a face din Carolina de Sud primul lor scrutin primar în 2024, în parte pentru că liderii partidului consideră că Iowa, statul care în mod tradițional este cap de listă, este prea alb pentru a reflecta întregul electorat.

Republicanii au ales să mențină secvența tradițională pentru primele trei state: Iowa, New Hampshire și apoi Carolina de Sud.

Trump nu a ieșit în campanie de când și-a început oficial cursa prezidențială în noiembrie, făcând în schimb apariții ocazionale în fața unor invitați la proprietatea sa Mar-a-Lago din Florida.

Alți doi republicani din Carolina de Sud – fostul guvernator Nikki Haley și senatorul american Tim Scott – sunt văzuți ca potențiali rivali pentru nominalizarea partidului la alegerile prezidențiale din 2024.