• Clădirile rezidențiale din acea regiune sunt în pericol.
  • Ocupanții ruși ar avea o parte din artileria de care au nevoie plasată în Donbas.
  • Reznikov, minstrul Apărăii din Ucraina, a spus, în cadrul unui interviu, că militanții vor să provoace armata ucraineană la greșeli.

Situația din Donbas pare să fie din ce în ce mai critică, deoarece clădirile rezidențiale din acea regiune sunt în pericol. Ocupanții ruși ar avea o parte din artileria de care au nevoie plasată în Donbas.

Reznikov, minstrul Apărăii din Ucraina, a spus, în cadrul unui interviu, că militanții vor să provoace armata ucraineană la greșeli. Forțele de ocupație ruse își plasează artileria și vehiculele blindate printre clădirile rezidențiale din Donbas. Acestea trag de acolo asupra așezărilor ucrainene.

Acest lucru a fost anunțat de ministrul apărării al Ucrainei, Oleksiy Reznikov. „Comandamentul forțelor de ocupație ruse desfășoară artilerie și vehicule blindate printre clădirile rezidențiale și incendiază în așezările noastre pașnice. Acesta este comportamentul criminalilor, care ne provoacă la greșeli. Inamicul știe foarte bine că avem toate motivele să răspundem conform articolului 51. a Cartei ONU. Și nu lăsăm nepedepsite acțiunile forțelor de ocupație”, a spus Reznikov.

Recomandări

ALICIA KEYS E NOMINALIZATĂ LA TONY AWARDS
CINE-I „DI VINĂ”?
O GENERAȚIE DE SINGURATICI
MENIU A LA GREC
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
AVEREA LUI MUSK CREȘTE

El a subliniat că este mândru de felul în care armata noastră poartă această lovitură acum. „Ea acționează foarte atent și știe să răspundă filigran. De aceea, întregul flux de falsuri produse de propaganda rusă nu are niciun efect. Nimeni nu le crede„, a spus Reznikov.

Temerile legate de Donbas, alimentate de videoclipuri despre evenimente fictive

Ministrul Apărării a spus că, în dimineața de 20 februarie, au fost răspândite minciuni și noi videoclipuri despre evenimente fictive .

Acumularea acestor prostii nu face decât să convingă pe toată lumea că Ucraina se apără de un agresor josnic, ce este dispus să sacrifice femei și copii pentru a distruge pacea. Aceasta este, într-adevăr, o ciocnire a civilizațiilor„, a spus Reznikov. El a mai subliniat că inamicul încearcă să zguduie Ucraina din interior, să o intimideze și să o forțeze să capituleze. În viitorul apropiat, ar trebui să fim gata să stăpânim presiunea ridicată.

Dar vom rezista. Am încheiat deja scenariul inamicului, pentru că eram pregătiți pentru asta. Era planificat să continuăm antrenamentele în Belarus și am luat, în avans, măsurile corespunzătoare. Tot mai mulți oameni își vor da seama că suntem, cu adevărat, apărarea Europei, oportunități pentru noi alianțe și sprijin sporit la diferite niveluri”, a spus Reznikov.

Președintele Ucrainei, Vladimir Zelensky, a declarat că până și un atac sau o lovitură de artilerie poate duce la un război pe scară largă cu Rusia. El a mai menționat că între 30.000 și 35.000 de militari ruși sunt staționați pe teritoriile ocupate temporar din Crimeea și din Donbas. Zelensky se teme că provocările rușilor ar putea duce la ostilități.