• Acumulări au fost înregistrate în mai multe localități adiacente până după-amiaza târziu
  • Buffalo, al doilea cel mai populat oraș al statului, cu aproximativ 278.000 de locuitori, s-a trezit cu aproape 36 cm de zăpadă vineri dimineață.
  • S-au dezlănțuit rafale sporadice de precipitații abundente pe parcursul zilei, îngropând unele zone în câțiva metri de zăpadă.

O furtună de iarnă timpurie cu efect de lac” a aruncat vineri zăpadă abundentă asupra unor părți din vestul statului New York, fiind raportate cel puțin două decese, călătoriile au fost perturbate și se așteaptă ca gheața să se acumuleze și mai mult până la sfârșitul săptămânii.

Rafalele care suflau dinspre Lacul Erie și Lacul Ontario au aruncat între 1 și 1,5 metri de zăpadă. Autoritățile au declarat că decesele se pare că au fost cauzate de atacuri de cord din cauza suprasolicitării în timp ce curățau zăpada în comitatul Erie, grav afectat.

Pe măsură ce temperaturile au scăzut, prima furtună de zăpadă majoră a sezonului în regiune s-a materializat joi și s-a intensificat în noaptea de joi spre vineri, cu mult înainte de începerea iernii pe 21 decembrie.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
AI ACEEAȘI RUTINĂ LA JOB?
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL

S-au dezlănțuit rafale sporadice de precipitații abundente pe parcursul zilei, îngropând unele zone în câțiva metri de zăpadă, fiind așteptate să persiste până duminică, potrivit Serviciului Național de Meteorologie.

Până vineri seara, serviciul meteorologic a raportat 1,7 metri de zăpadă măsurată în satul Orchard Park din comitatul Erie, la 25 km sud de Buffalo și mai direct în direcția vântului de traiectorie a umezelii înghețate care a explodat în interiorul țării de pe Lacul Erie.

Acumulări au fost înregistrate în mai multe localități adiacente până după-amiaza târziu, în timp ce Buffalo, al doilea cel mai populat oraș al statului, cu aproximativ 278.000 de locuitori, s-a trezit cu aproape 36 cm de zăpadă vineri dimineață.