Două persoane au murit în Japonia, după ce au fost vaccinate din loturile suspendate de Moderna

vaccin-moderna Foto: Profimedia
  • Două persoane au murit după ce au fost inoculate cu vaccinuri produse de compania Moderna din loturi care au fost anterior suspendate.
  • Cauza deceselor este încă investigată.
  • Moderna a declarat că suspendarea loturilor a fost doar o măsură de precauţie.

Două persoane au murit după ce au fost inoculate cu vaccinuri produse de compania Moderna din loturi care au fost anterior suspendate din cauza descoperirii de contaminanți, a declarat sâmbătă ministerul japonez al sănătății, citat de Reuters.

Bărbații au murit luna aceasta, la câteva zile după primirea celei de-a doua doze de Moderna, a declarat ministerul într-un comunicat. Fiecare a primit o doză din cele trei loturi suspendate joi. Cauza deceselor este încă investigată.

Japonia a oprit utilizarea a 1,63 milioane de doze Moderna expediate către 863 de centre de vaccinare la nivel național, la mai mult de o săptămână după ce distribuitorul intern, Takeda Pharmaceutical, a primit rapoarte de contaminanți în unele flacoane.

Guvernul și Moderna au spus că nu au fost identificate probleme de siguranță sau eficacitate, iar suspendarea a fost doar o măsură de precauție.

Contaminanții ar fi particule metalice, a raportat media locală, citând surse din ministerul sănătății.