• Mexicul este situat într-o zonă de seismicitate ridicată.
  • Seismul a fost înregistrat luni, în jurul orei locale 13:05.
  • Epicentrul a fost la 63 de kilometri sud de municipalitatea Coalcomán din Michoacán.

Bilanțul cutremurului cu magnitudinea de 7,7 grade din centrul-vest al Mexicului a crescut luni la doi morți, potrivit agenției de protecție civilă din statul Colima, în vest de Mexic. Pe contul său oficial de Twitter, agenția a precizat că victima a fost prinsă în Plaza (centrul comercial) Punto Bahía de Colima, unde acoperișul unei săli de sport s-a prăbușit.

În acest moment, personalul de urgență lucrează pentru a recupera victima”, a precizat sursa citată. Potrivit Serviciului Național de Cutremure, seismul a fost înregistrat luni, în jurul orei locale 13:05 în Mexic. Epicentrul a fost la 63 de kilometri sud de municipalitatea Coalcomán din Michoacán.

Cutremurul s-a produs cu mai puțin de o oră înainte de exercițiul național organizat în fiecare an în Mexic pentru a comemora cutremurele devastatoare din 19 septembrie 1985 și 2017, care au provocat morți și pagube materiale.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Între timp, un modul de raportare înființat în Esplanada Municipală Coalcomán a primit rapoarte despre aproximativ 400 de case și clădiri avariate în Michoacán. Mexicul este situat într-o zonă de seismicitate ridicată, din cauza interacțiunii a cinci plăci tectonice: placa nord-americană, placa Cocos, placa Pacificului, placa Rivera și placa Caraibelor.

O avertizare de tsunami a fost emisă inițial imediat după cutremur, dar a fost revizuită între timp. Deocamdată nu se cunosc victime sau pagube înregistrate în Mexico City, potrivit primarului orașului, Claudia Sheinbaum.