Două persoane au murit în urma unui cutremur cu magnitudinea de 7,7 grade în Mexic

Bilanțul cutremurului cu magnitudinea de 7,7 grade din centrul-vest al Mexicului a crescut luni la doi morți, potrivit agenției de protecție civilă din statul Colima, în vest de Mexic. Pe contul său oficial de Twitter, agenția a precizat că victima a fost prinsă în Plaza (centrul comercial) Punto Bahía de Colima, unde acoperișul unei săli de sport s-a prăbușit.

În acest moment, personalul de urgență lucrează pentru a recupera victima”, a precizat sursa citată. Potrivit Serviciului Național de Cutremure, seismul a fost înregistrat luni, în jurul orei locale 13:05 în Mexic. Epicentrul a fost la 63 de kilometri sud de municipalitatea Coalcomán din Michoacán.

Cutremurul s-a produs cu mai puțin de o oră înainte de exercițiul național organizat în fiecare an în Mexic pentru a comemora cutremurele devastatoare din 19 septembrie 1985 și 2017, care au provocat morți și pagube materiale.

Între timp, un modul de raportare înființat în Esplanada Municipală Coalcomán a primit rapoarte despre aproximativ 400 de case și clădiri avariate în Michoacán. Mexicul este situat într-o zonă de seismicitate ridicată, din cauza interacțiunii a cinci plăci tectonice: placa nord-americană, placa Cocos, placa Pacificului, placa Rivera și placa Caraibelor.

O avertizare de tsunami a fost emisă inițial imediat după cutremur, dar a fost revizuită între timp. Deocamdată nu se cunosc victime sau pagube înregistrate în Mexico City, potrivit primarului orașului, Claudia Sheinbaum.

Exit mobile version