• Două ţări nu vor să-l ajute pe Putin: Cine luptă în Ucraina riscă zece ani de închisoare.
  • Avertismentul aparţine autorităţilor kârgâze şi uzbece şi a fost făcut către propriii cetăţeni.
  • Autorităţile din Kârgâstan şi din Uzbekistan şi-au avertizat cetăţenii că se vor confrunta cu consecinţe grave şi cu închisoare de până la 10 ani, dacă se alătură forţelor armate ruse şi luptă în Ucraina.

Autorităţile din Kârgâstan şi din Uzbekistan şi-au avertizat cetăţenii că se vor confrunta cu consecinţe grave şi cu închisoare de până la 10 ani, dacă se alătură forţelor armate ruse şi luptă în Ucraina. Mulţi cetăţeni uzbeci şi kârgâzi lucrează în Rusia.

Vestea a fost transmisă de ziarul american Radio Liberty, potrivit căruia ambasada Kârgâzstanului a publicat ieri un comunicat în care subliniază că orice formă de participare la activităţi militare pe teritoriul unui stat străin este considerată activitate mercenară şi se pedepseşte cu închisoare de până la 10 ani.

În acelaşi timp – transmite tot Radio Liberty – procurorul general din Uzbekistan a remarcat că persoanele care se înrolează în armatele străine riscă până la 10 ani de închisoare.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR

În urmă cu două zile, primarul Moscovei, Serghiei Sobianin, a declarat că Municipiul capitalei ruse va deschide un centru „pentru a sprijini Ministerul rus al Apărării în recrutarea străinilor pentru serviciul militar”.

Duma a aprobat recent un proiect de lege pentru simplificarea procesului pentru obţinerea cetăţeniei ruse pentru străinii care semnează un contract pe un an în armata rusă. Pentru a deveni lege, documentul trebuie să fie aprobat de Senat şi semnat de preşedintele rus.