• Președintele rus nu dispune de suficienți oameni sau resurse în timp ce forțele ucrainene se întăresc, afirmă șeful armatei.
  • El a avertizat că țările ar trebui să rămână prudente.
  • Aceasta vine după ce serviciile de informații britanice au declarat că nu este clar dacă forțele de pe linia frontului din Rusia au suficiente rezerve adecvate.

Vladimir Putin eșuează în privința tuturor obiectivelor sale strategice militare, a declarat șeful Statului Major al Apărării din Marea Britanie. Amiralul Sir Tony Radakin a declarat că presiunea asupra președintelui rus este din ce în ce mai mare pe măsură ce apărarea țării slăbește în fața contraatacurilor ucrainene.

Aceasta vine după ce serviciile de informații britanice au declarat că nu este clar dacă forțele de pe linia frontului din Rusia au suficiente rezerve adecvate sau moral pentru a rezista atacurilor din partea forțelor ucrainene. Sir Radakin a declarat pentru BBC: De la bun început, am spus că aceasta a fost o eroare strategică a președintelui Putin, iar erorile strategice duc la consecințe strategice. Iar în acest caz, este un eșec strategic.

Putin eșuează în toate obiectivele sale strategice militare, a vrut să subjuge Ucraina, acest lucru nu se va întâmpla. A vrut să preia controlul asupra capitalei, am văzut că a fost înfrânt mai devreme. Am văzut că a vrut să slăbească NATO. NATO este acum mult mai puternică, iar Finlanda și Suedia s-au alăturat. El vrea să rupă hotărârea internațională. Ei bine, de fapt, aceasta s-a întărit în această perioadă, iar el se află sub presiune, problemele sale se adună.

Recomandări

LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS

Sir Radakin a adăugat că Putin nu are suficiente efective sau echipamente pentru a-și îndeplini obiectivele militare, mai ales că forțele ucrainene se întăresc. Vedem, de asemenea, niște forțe armate ucrainene magnifice, care au fost curajoase, care luptă pentru țara lor și care au acceptat sprijinul internațional pe care îl oferim cu toții, a spus el.

Dar, de asemenea, el a avertizat că țările ar trebui să rămână prudente. El a spus: Cred că este semnificativ în ceea ce privește ceea ce se întâmplă pe teren – este cu adevărat semnificativ pentru moralul ucrainenilor și semnificativ pentru impactul pe care îl are asupra forțelor rusești. Dar oamenii trebuie să fie precauți, rezultatul probabil cu toate acestea este că va continua pentru o perioadă lungă de timp.

Și de aceea există o dorință atunci când oamenii sar la concluzii că fie președintele Putin este slab și baza sa de putere ar putea fi subminată, fie că Ucraina a câștigat ceva teren și că a avut loc o acțiune magnifică în nord-est. Dar asta nu duce automat la victorii ușoare în altă parte.