• Trupele ucrainene de apărare antiaeriană au distrus ieri drone kamikaze rusești care vizau Kievul, în cel mai grav atac asupra capitalei în mai multe săptămâni de atacuri aeriene.
  • Se crede că toate cele 13 rachete de fabricație iraniană au fost doborâte.
  • Serhii Popko, șeful administrației orașului Kiev, a declarat că tentativele de atacuri de astăzi au venit în două valuri.

Trupele ucrainene de apărare antiaeriană au distrus ieri drone kamikaze rusești care vizau Kievul, în cel mai grav atac asupra capitalei în mai multe săptămâni de atacuri aeriene. Se crede că toate cele 13 rachete de fabricație iraniană au fost doborâte, dar resturile s-au izbit de patru clădiri rezidențiale și de un complex administrativ.

Fragmentele uneia dintre drone conțineau cuvintele Pentru Riazan” – regiunea din vestul Rusiei unde o bază militară a fost atacată săptămâna trecută. Serhii Popko, șeful administrației orașului Kiev, a declarat că tentativele de atacuri de astăzi au venit în două valuri.

O explozie a lovit clădirea cu trei etaje a biroului de taxe din cartierul central Shevchenkyvskyi. Echipele de curățare au lucrat la temperaturi scăzute pentru a îndepărta molozul și a întinde folii de plastic pentru a acoperi ferestrele aruncate în aer.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
APPLE ADUCE UN NOU MAGAZIN DE APLICAȚII

Anton Rudikov, un locuitor și familia sa au fost treziți de explozie. El a declarat: Copiii au fost speriați. Ferestrele au zburat”. Alte ținte din Ucraina, inclusiv din Harkov, în nord-estul țării, și Zaporojie, în sud-est, au fost lovite de dronele Geran-2 – denumite anterior Shahed-136 – cumpărate recent din Iran. Se crede că Rusia a semnat un acord cu Iranul care va însemna că dronele de la Teheran pot fi fabricate în Rusia.

Astăzi, Mirror a subliniat temerile că Moscova, aflată în criză de valută, ar putea ajuta Iranul cu programul său nuclear. Între timp, The Mirror a dezvăluit, de asemenea, că există discuții între aliații NATO cu privire la furnizarea de armament mai sofisticat pentru a duce războiul la o concluzie mai rapidă. Se spune că SUA ar fi gata să ofere Ucrainei puternicul sistem de rachete Patriot și se speculează că ar putea fi trimise în cele din urmă avioane de război.

Un oficial occidental a declarat: Există un număr de americani în Congres și în administrație, interesați să afle ce ar fi necesar pentru a oferi Ucrainei un avantaj decisiv fără a trece la o ofensivă împotriva Rusiei.