E legal să-ți fie luată temperatura la supermarket? Răspunsul lui Raed Arafat

Sursă foto: Profimedia
  • Raed Arafat spune că firmele și instituțiile pot fi amendate dacă nu iau temperatura celor ce intră în clădire
  • Secretarul de stat avertizează că regulile trebuie respectate de către toată lumea
  • Direcția de Sănătate Publică va efectua controale în perioada următoare

Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul de Interne şi şef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, îi avertizează pe cei care nu vor efectua scanarea termică. Acesta spune că instituţiile şi companiile care activează în locuri în care au acces peste 50 de oameni trebuie să efectueze o minimă testare a temperaturii, pentru a-i detecta pe cei cu posibile simptome ale coronavirusului.

„Termoscanarea. Regula e regulă. Dacă nu ia (n.red. instituţia/compania) temperatura la intrare, poate fi amendată. Dacă este o decizie luată de autorităţi ca la supermarketuri, locuri unde lucrează peste 50 de persoane, să trebuiască clar să ia temperatura, va trebui să se respecte regula şi să se efectueze termoscanarea.

Cine nu o va face şi va fi observat de Direcţia de Sănătate Publică sau de organele de control este posibil să fie amendat”, a spus Raed Arafat astăzi.

„Este vorba despre protecţia celor din acel spaţiu”, a completat secretarul de stat.

Precizările vin în contextul apariţiei pe reţelele de socializare a mai multor videouri în care diverse persoane refuză scanarea termică de la intrarea în supermarketuri. Acesta au iscat discuţii aprinse în mediul online.

Accesul celor cu temperatură de peste 37.3 grade Celsius este restricţionată în aceste spaţii.

România se află în stare de alertă începând cu data de 15 mai.

Mesajul lui Arafat pentru românii care se plâng că li se ia temperatura în magazine

Raed Arafat spune că este normal să îți fie luată temperatura la intrarea în magazin Dacă ești bolnav, iar febra e un indicator, riști să îmbolnăvești și alți oameni, explică șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) Arafat a mărturisit că şi lui i se ia temperatura zilnic la MAI Dacă credeai că s-ar putea […]

Read more