• Echipajul de la bordul submersibilului a murit, anunță OceanGate.
  • Paza de coastă americană confirmă că resturile găsite provin de la submersibilul „Titan” , dispărut în apropierea epavei Titanicului.
  • „Am transmis condoleanțe familiilor” , a declarat contraamiralul John Mauger de la Paza de Coastă a SUA.

Resturile descoperite în zona de căutare în apropierea epavei Titanicului provin de la submersibilul dispărut, a confirmat joi Paza de Coastă americană.

„Resturile sunt în concordanță cu o pierdere catastrofală a camerei de presiune. La această constatare, am anunțat imediat familiile respective” , a declarat contraamiralul John Mauger de la Paza de Coastă a SUA, care conduce operațiunile de căutare a submersibilului.

Potrivit contraamiralului, un vehicul operat de la distanță de la Horizon Arctic a descoperit conul de coadă al submarinului Titan la aproape 490 de metri de prova Titanicului, pe fundul mării.

Recomandări

A.I.-UL DUPĂ MOARTE DEVINE AFACERE
AURORA BOREALĂ, VIZIBILĂ ÎN ROMÂNIA
CÂT TE COSTĂ CAFEAUA
TAYLOR SWIFT FACE RAVAGII LA PARIS
O FURTUNĂ SOLARĂ AMENINȚĂ PĂMÂNTUL
CUM TE ÎMBRACI PRIMĂVARA ASTA

„În urma acestei determinări, am notificat imediat familiile în numele Gărzii de Coastă a Statelor Unite și al întregului comandament unificat. Transmit cele mai profunde condoleanțe familiilor” .

Oficialii americani au declarat că cinci piese majore ale submersibilului au fost detectate printre resturile din jurul sitului Titanicului.

OceanGate, compania care deține submersibilul dispărut, a transmis joi, într-un comunicat că firma crede că pasagerii submersibilului cu destinația Titanic „s-au pierdut, din păcate” .

„În acest moment, credem că CEO-ul nostru, Stockton Rush, Shahzada Dawood și fiul său Suleman Dawood, Hamish Harding și Paul-Henri Nargeolet, s-au pierdut, din păcate. Acești bărbați erau adevărați exploratori care împărtășeau un spirit distinct de aventură și o pasiune profundă pentru explorarea și protejarea oceanelor lumii. Inimile noastre sunt alături de aceste cinci suflete și de fiecare membru al familiilor lor în această perioadă tragică” , a transmis OceanGate, scrie BBC.

Mai jos, declarația completă a OceanGate, compania care opera submersibilul:

  • „Credem acum că directorul nostru general Stockton Rush, Shahzada Dawood și fiul său Suleman Dawood, Hamish Harding și Paul-Henri Nargeolet, au fost din păcate pierduți.
  • Acești oameni au fost adevărați exploratori care au împărtășit un spirit distinct de aventură și o pasiune profundă pentru explorarea și protejarea oceanelor lumii. Inimile noastre sunt alături de aceste cinci suflete și de fiecare membru al familiilor lor în aceste momente tragice. Plângem pierderea vieții și bucuria pe care au adus-o tuturor celor pe care i-au cunoscut.
  • Acesta este un moment extrem de trist pentru angajații noștri dedicați, care sunt epuizați și profund îndurerați de această pierdere. Întreaga familie OceanGate este profund recunoscătoare pentru nenumărații bărbați și femei din mai multe organizații ale comunității internaționale care au accelerat resurse de mare anvergură și au muncit atât de mult pentru această misiune.
  • Apreciem angajamentul lor de a-i găsi pe acești cinci exploratori, precum și zilele și nopțile lor de muncă neobosită în sprijinul echipajului nostru și al familiilor lor.
  • Acesta este un moment foarte trist pentru întreaga comunitate de exploratori și pentru fiecare dintre membrii familiilor celor pierduți pe mare.
  • Cerem respectuos ca intimitatea acestor familii să fie respectată în această perioadă extrem de dureroasă. ”

Submersibilul „Titan”, care transporta cinci persoane într-o călătorie în largul mării către epava navei Titanic, în cadrul unei expediţii turistice, începea fiecare călătorie având o rezervă de oxigen care poate ajunge teoretic pentru 96 de ore. Ambarcaţiunea este dispărută de duminică.

Submersibilul Titan, care are o lungime de 6,7 metri şi este operat de compania americană OceanGate Expeditions, şi-a început coborârea duminică la ora locală 8.00 (15.00, ora României). Acesta a pierdut contactul cu nava sa de sprijin de la suprafaţă aproape de sfârşitul a ceea ce ar fi trebuit să fie o scufundare de două ore până la Titanic.

Echipe din Statele Unite, Canada şi Franţa, care au folosit avioane şi nave, au căutat mai mult de 25.900 km pătraţi din suprafaţa oceanului, aproximativ de două ori mai mult decât suprafaţa statului american Connecticut.

Epava Titanicului, un pachebot britanic care a lovit un iceberg şi s-a scufundat în timpul călătoriei sale inaugurale din 1912, ceea a dus la moartea a peste 1.500 de persoane, se află pe fundul mării la o adâncime de 3.810 metri. Epava se află în adâncuri la aproximativ 1.450 km est de Cape Cod, Massachusetts, şi la 640 de kilometri sud de St. John’s, Newfoundland.

Printre cei aflaţi la bordul submersibilului se numără miliardarul şi aventurierul britanic Hamish Harding, în vârstă de 58 de ani, şi omul de afaceri de origine pakistaneză Shahzada Dawood, în vârstă de 48 de ani, împreună cu fiul său Suleman, în vârstă de 19 ani, ambii cetăţeni britanici. Exploratorul francez Paul-Henri Nargeolet, în vârstă de 77 de ani, şi Stockton Rush, fondatorul şi directorul executiv al OceanGate, sunt, de asemenea, la bord.

Citește și

La ce riscuri asupra sănătății sunt expuși membrii echipajului de pe Titan: „Dacă sunt inconștienți, nu vor putea face multe pentru a se ajuta singuri”

Experiența echipajului de la bordul submersibilului pierdut în adâncuri va fi transpusă într-un documentar

LIVE UPDATE. A patra zi de căutare a submersibilului Titan. OceanGate: Echipajul de la bordul submersibilului a murit