• Fondul Monetar Internațional estimează că economia Guyanei va crește cu 47% în acest an datorită explorării petrolului, iar guvernul prevede o producție de aproximativ 800.000 de barili pe zi până în 2025.
  • Zăcămintele de petrol din largul mării, pe care Exxon Mobil Corp. le-a forat pentru prima dată cu succes în 2015, sunt atât de mari în raport cu populația de 780.000 de locuitori a Guyanei, încât unele proiecții arată că țara este pe cale să depășească Kuweitul și să devină cel mai mare producător de țiței pe cap de locuitor din lume.
  • De asemenea, țara dorește să își protejeze pădurea tropicală amazoniană, a mai spus Ali.

Guyana, economia cu cea mai rapidă creștere din lume, intenționează să folosească noua sa bogăție din petrol și gaze naturale pentru a finanța investiții în alte sectoare care să îi reducă dependența de hidrocarburi, a declarat președintele său.

Guvernul dorește să folosească veniturile obținute din masivele sale zăcăminte de petrol offshore pentru a finanța investiții în minerit, turism, agricultură și alte sectoare, a declarat președintele Mohamed Irfaan Ali în timpul unei călătorii în SUA, potrivit Bloomberg.

„În timp ce Guyana este o piață emergentă de hidrocarburi, economia noastră nu se va baza pe hidrocarburi”, a declarat luni Ali în fața Consiliului Atlantic din Washington, D.C.

Recomandări

CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ
SCADE INTERESUL PENTRU VISION PRO
P.E. LUPTĂ CONTRA TRAFICULUI DE FIINȚE UMANE
PRAFUL SAHARIAN ACOPERĂ GRECIA

Fondul Monetar Internațional estimează că economia Guyanei va crește cu 47% în acest an datorită explorării petrolului, iar guvernul prevede o producție de aproximativ 800.000 de barili pe zi până în 2025.

Economia țării va crește în continuare

Zăcămintele de petrol din largul mării, pe care Exxon Mobil Corp. le-a forat pentru prima dată cu succes în 2015, sunt atât de mari în raport cu populația de 780.000 de locuitori a Guyanei, încât unele proiecții arată că țara este pe cale să depășească Kuweitul și să devină cel mai mare producător de țiței pe cap de locuitor din lume.

Națiunea îndepărtată din America de Sud, care se învecinează cu Venezuela și Brazilia, intenționează să folosească afluxul de fonduri pentru a construi drumuri și infrastructură pentru a deschide alte domenii ale economiei, inclusiv minele sale de aur, diamante, bauxită și cupru, a declarat Ali.

De asemenea, țara dorește să își protejeze pădurea tropicală amazoniană, a mai spus Ali. Junglele dese care acoperă cea mai mare parte a teritoriului său au potențialul de a genera peste 100 de milioane de dolari pe an în credite de carbon, a spus el.