• Edward Cassano a declarat că echipa sa de căutare a fost „pregătită să salveze Titanul”.
  • Directorul executiv al Pelagic Services spune că echipa a fost „întotdeauna conștientă” de echipajul Titan, dar și de familiile persoanelor implicate.
  • „Am început imediat să formez o echipă”, a declarat Cassano.

La începutul acestei săptămâni, Garda de Coastă a SUA a declarat că rămășițele umane au fost recuperate, cu o posibilitate ridicată, din epava Titanului, scrie Sky News. Resturile colectate de pe fundul mării din Atlanticul de Nord au ajuns în St John’s, Newfoundland, săptămâna aceasta.

Rămășițele submersibilului au fost descărcate la un debarcader al Gărzii de Coastă din Canada

Recuperarea epavei este o parte cheie a investigației asupra Titanului pentru a descoperi motivul imploziei, ucigând pe toți cei cinci oameni de la bord. Miercuri după-amiaza târziu, căpitanul șef al Gărzii de Coastă Jason Neubauer a spus că mai este „o cantitate substanțială de muncă de a realiza” pentru a stabili ce s-a întâmplat.

Presupusele rămășițe urmau să fie trimise în SUA și analizate, a spus Neubauer. Între timp, Consiliul de Investigație Marină analizează și testează dovezi, inclusiv bucăți de resturi, într-un port din SUA.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

Tatăl și fiul erau „cei mai buni prieteni”

Familia lui Shahzada și Suleman Dawood a adus un omagiu emoționant perechii în urmă cu câteva zile, descriindu-i drept „cei mai buni prieteni”.

Văduva lui Shahzada, Christine, a spus că din momentul în care soțul ei l-a ținut pe fiul lor când era un copil, ea „știa că cei doi aparțin”. Hussain Dawood, tatăl lui Shahzada, a spus că „amândoi au fost atât de încântați” să vadă Titanic. Ştergându-şi lacrimile, el a spus că sunt „un tată şi un fiu extraordinar”.

Edward Cassano, directorul executiv al Pelagic Research Services, oferă o cronologie a evenimentelor

Edward Cassano, directorul executiv al Pelagic Services, spune că echipa a fost „întotdeauna conștientă” de echipajul Titan, dar și de familiile persoanelor implicate.

Sursă: Sky News

Pelagic Research Services a fost contactat chiar înainte de ora 18:00, în ziua în care submersibilul a dispărut. Cassano spune că pierderea comunicațiilor cu Titan a avut loc pe data de 18 iunie, iar la 17:45, ora locală, a fost contactat de OceanGate pentru a ajuta la căutare.

Compania sa a fost rugată să folosească sistemul său de vehicule operate de la distanță, Odysseus 6K, spune el. „Am început imediat să formez o echipă”, spune el.

Șeful căutării devine emoționat în timp ce povestește momentul în care „misiunea de salvare s-a transformat în recuperare”

Descriind ziua în care a fost găsită epava submersibilului, Edward Cassano spune că nava de căutare a descoperit resturi „la scurt timp după ce a ajuns pe fundul mării”. Până la ora 12 în acea zi, misiunea de salvare se transformase într-una de recuperare, spune dl Cassano.

„Sunt multe emoții, oamenii sunt obosiți”. Domnul Cassano adaugă că, odată ce a fost clar că este o misiune de recuperare, Garda de Coastă a SUA a contactat imediat familiile echipajului Titan. Edward Cassano, directorul executiv al Pelagic Research Services, a declarat că echipa sa de căutare a fost „pregătită să salveze Titanul” și a plănuit să „prindă” submersibilul și să-l ridice la suprafață.

Sursă: Sky News

Pe 18 iunie, submersibilul Titan al OceanGate a făcut o călătorie până în adâncurile oceanului pentru a le arăta pasagerilor epava Titanicului. În interiorul navei se aflau cinci persoane: miliardarul britanic Hamish Harding, sub pilotul francez Paul-Henri Nargeolet, Stockton Rush, directorul executiv și fondatorul OceanGate și omul de afaceri britanic Shahzada Dawood și fiul său Suleman.

Citește și